Viskit

Viskit

Listaa valmistellaan.

Skotlantilaiset

Lowlands

AUCHENTOSHAN 12 YO. 40%

Viettelevän pehmeä aromi paahdetuista manteleista ja karamellisoidusta toffeesta, Auchentoshanille tyypillinen herkkä ja pehmeä maku.

AILSA BAY RELEASE 1.2. 48,9%

Savuinen, tervapastillinen, kevyen toffeinen, tamminen. Tuoksussa mietoa savuisuutta sekä kypsää aprikoosia. Savuisan makea kokonaisuus Skotlannin Lowlandista.

Campbeltown

SPRINGBANK 10 YO. 46%

Kevyehkö, minttua, toffeeta, yrttejä ja sitruunaruohoa.

SPRINGBANK 15 YO. 46%

Sherryä, tummaa suklaata, mantelia ja tammea. Maussa kermaa, rusinaa, viikunaa, marsipaania ja vaniljaa. Jälkimaku tamminen nahkaisin sävyin kera sherryn.

Orkney

HIGHLAND PARK 12 YO. 40%

Miellyttävää tuoksua hallitsee kermakaramellin toffeisuus, maku voimakkaan sitruunainen.

HIGHLAND PARK ODIN 16 YO. 55,8%

Valhalla-kokoelman viimeinen eli neljäs pullote, Odin eli the Furious One, on runsas ja tummasävyinen viski, omaa tislaamolle tyypillistä makeutta sekä lempeitä turpeen häivähdyksiä. Elämys jota ei kannata jättää väliin.

HIGHLAND PARK 18 YO. 43%

Reipas anis ja pehmeä rusinaisuus täydentävät toisiaan tuoksussa, Maussa nuorempaa Highland Parkia mukaillen sitruunaisuutta, lisänä nautinnollinen vaniljaisuus.

HIGHLAND PARK 21 YO. 47,5%

Täyteläisen makuinen, voimakas ja makea, runsaan savuisella lopetuksella. Tuoksussa kermatoffeeta, tummaa suklaata ja appelsiinia. Sokeroitu appelsiinin kuori ja mausteinen tumma suklaa johdattelevat täyteläisen savuiseen sensaatioon. Runsas, monisävyinen ja makean savuinen. Pehmeän keskikuiva lopetus. World Whisky Awards- 2009, Best Single Malt of the Year-voittaja.

HIGHLAND PARK 25 YO. 48,1%

Kirpakka sitrushedelmän kuori ja hedelmäinen luumu hallitsevat tuoksussa. Maku runsaan tamminen ja vaniljainen sekä voimakkaan maltainen.

HIGHLAND PARK 30 YO. 48,1%

Voimakkaan pähkinäisen tuoksun sisällä hienoinen vanilja ja taatelin hedelmäisyys tuovat esille merellistä suolaisuutta jopa hivenen merilevää. Maku sitrusmainen, limeä, kanelia ja lopussa pehmeää kermakaramellia. Mainio kolmekymppinen kaikkine vivahteineen.

HIGHLAND PARK 40 YO. 48,3%

Voimakkaan tammisen tuoksun takaa löytyy maltaisuutta ja lisää tammea, tammea, tammea.

SCAPA GLANSA THE ORCADIAN 40%

Amerikkalaisissa tammitynnyreissä kypsytetty ja turveviskitynnyreissä loppukypsytetty skottilainen single malt. Täyteläinen, kuparinpunainen, miedon savuinen, hedelmäinen, paahteinen.

Mull

LEDAIG 10 YO. ISLE OF MULL 43%

Karua karismaa kera maun joka houkuttelee makeutta ja savuisen turpeen herkkyyttä.

LEDAIG 11 YO. 1993 SIGNATORY VINTAGE 40%

Vaniljaa ja kaakaota.

Jura

ISLE OF JURA 10 YO. 40%

Pehmeä monipuolinen viski moderniin makuun. Hienovarainen savuisuus kohtaa voimakkaan vaniljaisuuden sekä sherryn makeuden.

Blended

BALLANTINE´S 12 YO. 40%

Tuoksussa hunajan ja sherryn makeus, vaniljaa ja tammisuutta. Maku monivivahteinen, kermainen, kukkainen, hunajan ja tammen makeutta, loistava tasapaino.

BALLANTINE´S 17 YO. 43%

Meripihkan kultainen, syvä, tasapainoin ja elegantti. Häivähdys tammea ja vanilja. Maultaan täyteläinen ja monivivahteinen, makeaa hunajaa jossa vivahdus tammea ja savua.

BALLANTINE´S 21 YO. 43%

Punertavan kultainen, tuoksussaan hunajan makeutta, omenaa ja kukkaniittyä. Keskitäyteläinen ja silkinpehmeä, maussa kanervaa, savua, lakritsaa ja mausteita.

BALLANTINE´S HARD FIRED 40%

Hard Fired on aivan uusi makuelämys Ballantine´sin maailmaan. Yksittäin valikoidut tynnyrit hiillostetaan kahdesti eksperttien toimesta vapauttaen näin kypsyvään viskiin poikkeuksellisia vaniljan, savun ja mausteiden vivahteita.

BALLANTINE’S GLENBURGIE 15YO. 40%

Ballantine’s tislaamon ensimmäinen single malt –viski edustaa hedelmäisyyttä ja makeutta. Tasapainoinen, punaisia omenoita, päärynöitä, pehmeä jälkimaku.

BEN NEVIS SPECIAL RESERVE 40%

Keskitäyteläinen, voimakkaan vaniljainen.

CHIVAS REGAL 12 YO. 40%

Savuinen, tasapainoinen ja melko voimakkaan makuinen.

CHIVAS REGAL 18 YO. 40%

Erittäin pehmeä, tasapainoinen ja erityisen viljainen.

CHIVAS REGAL 21 YO. ROYAL SALUTE 40%

Pehmeän tasapainoinen ja aromikas kuuluisuus.

CLAN CAMPBELL HIGHLANDER 12 YO. 40%

Täyteläinen ja hienostunut.

CUTTY SARK 40%

Kevyt, mausteinen ja vaniljainen.

THE FAMOUS GROUSE SNOW 40%

Kevyt ja elegantti, vaniljaisen makea kylmiin ja arktisiin oloihin, valmistettu ainutlaatuisella ja erittäin hellällä Smoothchill-suodatuksella. Se tuottaa pehmeän ja täysin uudenlaisen makuelämyksen säilyttäen viskin miellyttävän pehmeät piirteet ja tuottaen huikaisevan suutuntuman nautit sen joko jääkylmänä tai jäiden kera.

THE FAMOUS GROUSE SMOKY BLACK 40%

Rauhoittavaa pehmeyttä kera aromaattisen turpeisuuden. Miedon savuinen tasapainoinen viski.

THE FAMOUS GROUSE MALT WHISKY 30 YO. 43%

Kaikki kypsyvät iän myötä, niin myös tämä upea mm. Highland Park ja Macallan –Single Malteista valmistettu 100% Blended Malt. Pitkän kypsytyksen myötä on kehittynyt monitahoinen ja kiehtovia piirteitä omaava viski. Sen tuoksussa voit nauttia tasapainoisen yhdistelmän sitrusöljyä ja setripuuta ennen kuin maussa runsas makeus, vanilja ja kuivatut hedelmät kietovat sinut verhoonsa.

GRANT´S ALE CASK 40%

Toffeeta ja humalaa.

GRANT´S HERITAGE RESERVE 15 YO. 40%

Täyteläinen, pehmeä ja hunajainen.

GRANT’S TRIPLE WOOD 40%

Keskitäyteläinen, kullankeltainen, hennon savuinen, hedelmäinen, mausteinen ja kevyen viljainen. Skotlantilainen Grant’s Triple Wood on sekoitus kolmessa eri tynnyrissä kypsytettyä viskiä – tarkemmin uusiokäyttöisissä sekä ensikertaisissa Amerikkalaisissa tammitynnyreissä sekä entisissä bourbon tynnyreissä.

ISLAY MIST DELUXE 40%

Sekoiteviski Islayn ja Speysiden alueelta, joka tarjoaa Laproaighin savuisuuden kera miellyttävän pehmeyden ja makeuden.

JOHNNIE WALKER RED LABEL 40%

Keskitäyteläinen ja melko voimakkaan makuinen.

JOHNNIE WALKER 12 BLACK LABEL 40%

Savuinen, tasapainoinen ja voimakas.

JOHNNIE WALKER BLUE LABEL 40%

Savuisen voimakas ja hienostuneen täyteläinen.

LOCHRANZA 40%

Voimakkaan vaniljainen ja merellinen aromi.

LONG JOHN 40%

Hunajankeltainen, tuoksussaan monipuolinen sekoitus kuivattujen mausteiden ja savun aromia. Hieman savuinen ja mausteinen. Vivahteikkaat aromit tuovat pitkän, rikkaan ja poikkeuksellisen runsaan sekä pehmeän suutuntuman.

PIG´S NOSE 40%

Mieto, tasapainoinen ja pehmeä.

”THE STILL” 40%

Keskitäyteläinen, kullankeltainen, hennon savuinen, maltainen

TEACHER´S HIGHLAND CREAM 40%

Voimakas maltainen maku.

Speyside

ABERLOUR 10 YO. 40%

Täyteläisen maltainen, aromaattinen jopa hivenen parfyymimäinen ja pähkinäisen karamellinen. Lievästi savuinen.

ABERLOUR 12 YO. 40%

Täydellisesti tasapainoinen single malt, häivähdys hedelmää ja mausteita. Kauniin rubiininkultainen väri.

ABERLOUR 18 YO. 43%

Pehmeitä kerman ja persikan sävyjä, sherry-tynnyreiden puuta, kypsiä aprikooseja kera tasapainottavien suklaan ja appelsiininkuoren häivähdysten. Pitkässä ja pehmeässä jälkimaussa lakritsaa, hunajaa ja tammea.

ABERLOUR CASG ANNAMH 48%

Tuoksussa aistittavissa makeutta, hedelmää, appelsiinia, kirsikkaa, rusinoita ja inkivääriä. Maku on makea ja hedelmäisyys korostuu. Omenaa, kanelia, kaurakeksiä ja persikkaa, jotka tasapainoilevat mausteiden, kuten lakritsa ja mausteneilikka kanssa.

ALLT-A-BHAINNE 1992 9 YO. (CADENHEAD´S) 58,8%

Pehmeää kukkaismaista maltaisuutta, hiven turpeisuutta.

THE BALVENIE DOUBLE WOOD 12 YO. 40%

Miellyttävä ja yksilöllinen maku syntyy tuloksena kahdessa eri tammitynnyrissä tapahtuvan tuplakypsytyksen tuloksena. Ensin perinteisessä tammisessa viskitynnyrissä ja toinen kerta eurooppalaisessa sherry-tynnyrissä. Tuoksussa löytyy kerroksittain makeaa hedelmää, hunajaa ja vaniljaa sekä häivähdys Oloroso-sherryä. Pehmeässä ja lempeässä maussa yhdistyvät kauniisti pähkinäinen makeus ja kanelin mausteisuus sekä sherryn herkkä kerroksellisuus sekoittuen pitkään ja lämmittävään jälkimakuun.

BALVENIE 12 YO AMERICAN OAK 43%

Ajatuksena tuottaa vielä hedelmäisempi ja makeampi Balvenie, kuljetettiin Kentuckystä varta vasten neitsyt tammi tynnyreitä viskin viimeistelyyn. Tislaamolla vielä syvä paahdetut tynnyrit tuovat tähän ex-bourbon kypsytettyyn viskiin herkullisen monimutkaisen kokonaisuuden, jossa yhdistyy Balvenien pehmeys ja bourbonin luonne. Viskistä löytyy karamellisoitua hedelmää, kookosta ja vaniljaa.

THE BALVENIE CARIBBEAN CASK 14 YO.

Pehmeää vaniljaa, makeaa tammea ja hedelmäisyyttä. 14 vuoden kypsytyksen jälkeen viimeistely vanhoissa karibialaisissa rommi tynnyreissä tuo syvyyttä vaniljan aromeille sekä aromaattista mausteisuutta.

THE BALVENIE PEAT WEEK 14 YO. 48,3%

Balvenien muista tuotteista poikkeava, kerran vuodessa valmistettu turpeinen ja savuinen erä. Tämä toinen julkaisu on tislattu v. 2003 ja pullotettu 2018. Keskitäyteläinen, kullankeltainen, miedon savuinen, kermainen, hedelmäinen ja aromikas.

THE BALVENIE MADEIRA CASK 21 YO. 40%

Pehmeä, eksoottista hedelmää, vaniljaa, hunajaa sekä mausteita. Balvenielle tyypillinen maku saa uuden mausteisen ulottuvuuden vietettyään loppuajan madeira tynnyrissä.

THE BALVENIE PORT WOOD 21 YO. 40%

Hienoissa Port-tynnyreissä kypsytettynä ja säännöllisesti Malt Masterin tarkkailemana syntyy hieno viski jonka parfyymimäisessä tuoksussa on hedelmää ja kypsiä rusinoita kietoutuen pähkinämäiseen kuivuuteen. Maku jalostuu uskomattomalla luonteenomaisuudella, silkkisyydellä ja pehmeydellä yhdistyen häivähdykseen hunajaisuutta ja hedelmäisyyttä. Pitkä, hellä ja pähkinäinen jälkimaku.

THE BALVENIE A DAY OF DARK BARLEY 26 YO. 47,8%

Erä tumman paahteista ohraa panimolla aloitti 26 vuotta kestäneen kokeilun. Yleisemmin stout oluen valmistuksessa käytetystä ohrasta syntyi moniulotteinen kokonaisuus, jossa Balvenielle tyypillinen elegantti makeus antaa tietä hennon tammiselle ja mausteiselle lopetukselle.

THE BALVENIE TUN 1509 BATCH NO.4. 51,7%

Tuoksussa maustettua hedelmähilloa, karamellisoitua omenaa ja hunajaista sokerikakkua. Maussa kaura-keksiä, tummaa suklaata, mustapippuria, yrttistä tammea ja voileivonnaisia. Loppumaussa inkivääriä, paahdettua taikinaa ja nahkan sävyjä.

BENRIACH CURIOSITAS PEATED MALT 10 YO. 46%

Perinteikkäällä tavalla kuivattu Speyside-mallas tuo viskiin voimakkaan turpeisen tuoksun, jota seuraa hiven hunajaa, hedelmää ja tukeva tammisuus. Maku melko täyteläinen, turpeinen ja mukava yhdistelmä hedelmäisyyttä ja pähkinää.

CRAGGANMORE 12 YO. 40%

Makeahko täyteläinen tuoksu jota seuraa kevyen maltainen ja hivenen savuinen maku.

GLENDRONACH 12 YO. 40%

Raikas, melko täyteläinen, tamminen ja vaniljainen.

GLENDRONACH REVIVAL 15 YO. 46%

Tumman kullan ja mahongin sävyjä, tuoksussa uskomaton yhdistelmä aromeja, siirappista toffeeta sekä suklaista appelsiinia, pähkinää ja vaniljaa. Täyteläinen ja dynaaminen, maussa kahvia, suklaata ja skonssia. Aisteja elävöittävä jälkimaku.

GLENDRONACH ALLARDICE 18 YO. 46%

Kirkkaan kullanvärinen, miellyttävää makeutta, kermakaramellia, hedelmäisyyttä, kirsikkaa. Huomattavia kypsytettyjen hedelmien ja maustepippurin aromeja, Oloroso-sherryä, paahdettua saksanpähkinää ja suklaista appelsiinia. Uskomattoman pitkä ja monisävyinen jälkimaku.

GLENFARCLAS 10 YO. 40%

Hedelmäisen tuoksun täydentää kevyen vaniljainen viljaisuus, joka maussa kääntyy vahvan puiseksi jopa sahanpurumaiseksi. Jälkimaussa keksimäistä maltaisuutta, kanervaa ja lisää hedelmäisyyttä.

GLENFARCLAS ”105” CASK STRENGTH 60%

Täyteläinen ja voimakkaan makuinen.

GLENFARCLAS SCOTTISH CLASSIC MILLENIUM 40 YO. NRO. 96/600. 43%

Täyteläinen, tamminen, maltainen ja voimakas.

GLENFARCLAS 1974. 43%

Tuoksussa sherryä, rusinaa, tumma suklaata ja viikunaa, maku miellyttävä, sherryinen, tuhti ja täyteläinen, häivähdys savua ja viipyilevässä jälkimaussa tuhkaa ja tummia luumuja. Tätä on pakko saada lisää…

GLENFIDDICH SPECIAL RESERVE 12 YO. 40%

Kevyttä limeä, vaniljaa. Maussa viljamaisuutta ja tippa savua.

GLENFIDDICH SOLERA RESERVE 15 YO. 40%

Kuivattua hedelmää ja maitosuklaata, raikas.

GLENFIDDICH 21 YO. HAVANNA RESERVE 40%

Kuubalaisessa rommitynnyrissä loppukypsytetty viski.

THE GLENLIVET 12 YO. 40%

Kevyehkö, lämmittävä ja pehmeä. Persikkaa ja maltaista kuivuutta.

THE GLENLIVET 15 YO. FRENCH OAK RESERVE 43%

Hedelmäisyyttä ja reilusti vaniljaa.

THE GLENLIVET 18 YO. 43%

Hedelmäisyyttä ja reilusti vaniljaa.

THE GLENLIVET 19 YO. 56%

Tuoksu puhdaspiirteinen ja seesteinen, kypsää banaania, tammea, hunajaa ja raikasta kukkaisuutta. Maku on maltainen ja melko runsaan tammen sävyttämä. Viljaisuutta, hunajaa, raa`ahkoa ananasta ja vaniljaa. Puhdaspiirteinen ja tasainen. Jälkimaussa makeahko tammi nousee runsaana esiin. Trooppinen hedelmäisyys on nyt varsin hapanta ja kuivahkoa. Kukkaista mausteisuutta.

THE GLENLIVET ARCHIVE 21 YO. 43%

Tuoksu täyteläinen, mäntyä, pihkaisuutta, tuoksun avautuessa lisää viljaisuutta, akaasia- hunajaa, ohraa. Maku runsas ja täyteläinen, öljyistä saksanpähkinää, talvista hedelmäkakkua, mausteita ja makeutta. Kultaista siirappisuutta, pitkä, makea ja tamminen jälkimaku.

THE GLENLIVET NÀDURRA FIRST FILL 63,1%

Perinteisesti valmistettu pienissä erissä, kylmäsuodattamaton ja kypsytetty amerikkalaisissa valko-tammitynnyreissä. Pullotettu tynnyrivahvuisena. Tuoksussa yhdistyy vanilja ja toffee. Maussa alussa banaanin ja päärynän yhdistelmää ja lopussa sitrushedelmien hapokkuutta. Pitkä ja raikas viski, josta löytyy moniulotteisuutta.

THE GLENLIVET NÀDURRA PEATED WHISKY CASK FINISH 61,5%

Perinteisesti valmistettu pienissä erissä, kylmäsuodattamaton ja kypsytetty savuviskitynnyreissä joista viski on saanut vahvan makuvivahteensa. Pullotettu tynnyrivahvuisena. Tuoksussa voimakas hedelmien ja sitrusten yhdistelmä. Maku paahteinen ja savuinen, joka leikkii mukavasti toffeen ja lakritsan kanssa.

THE GLENLIVET NÀDURRA OLOROSO MATURED 60,3%

Perinteisesti valmistettu pienissä erissä, kylmäsuodattamaton ja kypsytetty oloroso-sherrytynnyreissä joista viski on saanut vahvan sherryn vivahteen makuun. Pullotettu tynnyrivahvuisena. Tuoksussa kanelin ja lakritsan vivahteita. Maukas ja kermainen makuyhdistelmä, jossa myös havaittavissa appelsiinimarmeladia ja tummaa suklaata. Jälkimaku pitkä, alussa hieman makea jonka jälkeen mausteinen.

THE GLENLIVET FOUNDER´S RESERVE 40%

Tuoksussa taatelia, kevyttä luumua, aprikoosiviiniä. Appelsiininkuorta, toffeeta, maitosuklaarusinoita, häivähdys sherryä, päärynää, makeaa kanelia, kuusamaa ja hajuhernettä. Hedelmäinen ja toffeinen maku, kevyttä anista, suklaalastuja, banaanitoffee-piirasta ja omenakkkua. Jälkimaku toffeinen, tamminen ja lämmittävä, häivähdys suklaarusinaa.

THE MACALLAN 12 YO SHERRY OAK 40%

Pehmeä, runsaasti kuivia hedelmiä ja sherryä, tasapainoinen puusavuisuus ja mausteisuus. Viskikirjoittaja F Paul Pacultin kuvailujen mukaan ”Yksinkertaisesti paras 12-vuotias Single malt tällä hetkellä”.

THE MACALLAN FINE OAK 18 YO. 43%

Pehmeän täyteläinen, hiven sitrusmaisuutta, mausteisuutta ja puun savua.

THE MACALLAN FINE OAK 21 YO. 43%

Täyteläinen ja runsas, miellyttävää yrttisyyttä, eksoottista hedelmäsalaattia. Bourbon voimallisena kera sitrusmaisuuden. Pehmeää puuta ja mausteista savua.

THE MACALLAN RUBY 43%

Kypsytetty espanjalaisissa Jerezin sherry-tynnyreissä. Tuoksussa tammea, runsaasti kuivattua hedelmää ja siirappisuutta. Hitaasti makeus hiipii kera kypsän tammen.
Inkivääriä, muskottipähkinää ja pihkaa. Maussa appelsiinia ja sultana-rusinaa suostuttelevana makeutena jääden pitkänä ja viipyilevänä jälkimakuna kielelle.

THE MACALLAN RARE CASK 43%

Käsinvalikoitu Speyside-viski joka koostuu alle 1% Macallan tislaamon tynnyreistä. Kypsytetty 16 eri tyylin sherry-tammitynnyrissä joista suurin osa nk. First Fill-tynnyreitä. Runsas ja kompleksinen, tummaa hunajaa ja kuivattua hedelmää.

MONKEY SHOULDER 40%

Pehmeän täyteläinen mallasviski, joka on sekoitettu pienissä erissä parhaimmista Speyside viskeistä. Meripihkanruskea väritys, tuoksussa vaniljaa ja mausteita, joiden lisäksi mausta löydettävissä muun muassa hunajaa, toffeeta sekä kuivattua aprikoosia.

SPEYBURN 10. 40%

Kermakaramellia, sitrusta ja vaniljaa.

TAMDHU 15 YO. 46%

Tuoksussa omenapiirakkaa, mausteisia herukoita, appelsiininkuorta sekä hieman ananasta ja fenkolia. Maussa aprikoosia. vadelmaa sekä sitruunaleivosta ja mantelia. Pitkässä jälkimaussa mallaskeksiä, sherryä ja vaniljaa.

Islay

ARDBEG AN OA 46,6%

Tuoksu kevyen turvesavuinen, mineraalinen ja lääkemäinen. Maku on pistävän turvesavuinen, yrttinen, joka sekoittuu omenaisuuteen, sitruunaan ja suklaaseen. Paahteinen. Jälkimaku korostaa mentolia ja eukalyptusta. Vesilisä avaa kurkkupastillisuutta entisestään.

ARDBEG TEN 46,1%

Erittäin savuinen, tuoksusta aistii myös appelsiinia ja vaniljaa. Maussa lämmittävää lakritsaa, maltaisuutta. Öljyisessä koostumuksessa maittava ja pitkä, fenolinen jälkimaku.

ARDBEG UIGEADAIL 40%

Erinomaista tuoksua hallitsee makeahko vaniljainen savuisuus, maussa miellyttävän savun lisäksi lakritsainen jälkimaku.

ARDBEG CORRYVRECKAN 57,1%

Tuoksussa voit tuntea laastarin, kerman, voin, paahdetun kanan, yrttimäisyyden jopa häivähdyksen mäntyä. Maku kermainen, mausteinen ja lääkemäinen häipyen appelsiinien kuoriin ja tuoreen hedelmäiseen klementiiniin. Jälkimaussa suolaisuutta, savustettua lihaa, lääkemäisyyttä, chiliä ja jopa häivähdys uuden asfaltin tuoksua. Uskomaton kokonaisuus.

ARDBEG TRAIGH BHAN 19 YO. 46,2%

Erittäin savuinen ja turpeinen erikoisuus, jossa tyyni ja myrsky kohtaavat tasapainon ja pehmeä aloitus huipentuu ennen pitkää jälkimakua. Tuoksussa aistittavissa hennon yrttistä männyn tervaa, savuista ananasta ja tummaa chili suklaata. Maku kuljettaa karamellimaisesta aloituksesta savuisiin syvyyksiin paahdetulla tammella ja paprikalla ennen pehmeää lopetusta.

ARDBEG 23 YO. TWENTY SOMETHING 46,3%

Twenty Something on nimensä mukaisesti osa Ardbegin valikoimaa, jonka iästä ei ole tarkkaa varmuutta panimon elettyä epävarmoja aikoja 1900-luvun lopulla. 23- vuotiasta yksilöä on kypsytetty entisissä Bourbon ja Oloroso Sherry tynnyreissä sekä pullotettu suunnilleen 2017 loppuvuodesta. Tästä harvinaisuudesta on havaittavissa vaniljan, suklaan, puun savun ja yrttien vivahteita.

ARDBEG 22 YO. TWENTY SOMETHING 46,4%

Keväällä 1996 entisissä Bourbon tynnyreissä kypsytetty ja kesäkuussa 2018 pullotettu Ardbeg tuo jatkoa Twenty Something valikoimaan. Ardbeg Distillerylle 1996 merkitsi aallonpohjaa sekä uutta alkua panimon siirtyessä uuteen omistukseen. Ardbegiksi kevyestä viskistä on löydettävissä tuoretta vihreää omenaa, vanilja toffeeta sekä anista yhdistettynä Ardbegille tyypilliseen turpeisuuteen ja savuun.

ARDBEG SCORCH 46%

Tulisen sielun omaava rajoitettu erä, jonka kerrotaan olevan panimon mystisin tuotos tähän päivään mennessä. Vahvasti hiilletyissä entisissä Bourbon tynnyreissä kypsytetty Ardbeg, josta löytyy niin savua, turvetta, öljyä kuin lakritsiakin.

BOWMORE 12 YO. 40%

Suolainen, savuinen, makeahko ja mausteinen tuoksu. Maussa tuoretta mäntyä ja turpeisuutta.

BOWMORE 14 YO (CADENHEAD´S) 46%

Tuoksua hallitsee hunajainen savuisuus, maussa viljaa ja neilikkaa.

BOWMORE DARKEST 15 YO. 43%

Maussa kahvia ja savua, erinomainen turvemaisuus ja sherrymäisyys.

BOWMORE 18 YO. 43%

Pehmeän maltainen, savuinen ja toffeinen.

BOWMORE 25 YO. OLD&RARE PLATINUM (DOUGLAS LAING) 47,8%

Tuoksussa sitrusmaisuutta, Valencian appelsiinien kuorta, kaakaota, piparminttua, aniksensiementä, makeutta. Pyöreä maku, paksua savua, toffee-omenaa, tummaa turvetta ja öljyisyyttä.

BOWMORE 29 YO. 47,8%

Vuonna 1988 tislattu toinen erä on erinomainen hartaan prosessin tulos, jonka johdosta viskiin on saatu avattua hiilletyn limen, sitruunaruohon, greipin ja karamellisoidun mangon sekä omenan aromit.

BOWMORE TEMPEST RELEASE NRO. 3. 55,6%

Ensikertaisessa Bourbon tynnyrissä kypsytetty pienerä. Ensivaikutelmaltaan kuiva elegantti viski, josta löytyy niin savuisuutta kuin appelsiinia ja greippiä.

BUNNAHABHAIN OLD MALT CASK 10 YO. (DOUGLAS LAING) 43%

Rusinaa ja taatelia yhdistyy merellisyyteen ja öljyisyyteen. Maussa täyteläistä hedelmää ja häivähdys merilevää. Jälkimaku on pitkä tämän ikäiselle viskille ja siinä miellyttävä appelsiinin maku.

CAOL ILA 12 YO. 43%

Raikas, yrttimäinen, piparmintunlehtiä, tallottua ruohoa, savua. Tupakan lehteä, öljyisyyttä, savustettua kinkkua, hikkoripuuta, sitruunan kuorta. Miellyttävä, täyteläinen, tervaa ja eleganttia savua. Pitkä mausteisen lämmin ja pippurinen jälkimaku savuisuuden kera.

KILCHOMAN MACHIR BAY 46%

Tuoksultaan savuinen ja lääkemäinen, runsaasti tummaa hedelmää, kevyttä sitrusta ja appelsiinia.
Tahmea, turpeisen savuinen, rusinainen ja kermaisen toffeinen. Pitkä jälkimaun päätteeksi turpeisuus herää uudelleen jättäen puhtaan viipyilevän lopetuksen.

LAGAVULIN 16 YO. 43%

Savua, runsaasti savua, mausteisuutta makeutta, ikääntynyttä sherryä ja kermaista vaniljaa. Tyrmäävä. Maku paksu ja runsas, maltainen ja hedelmäisen makea. Voimakasta turvetta ja tammea.

LAPHROAIG 10 YO. 43%

Savuinen, turpeinen, suolainen ja tasapainoisen voimakas.

LAPHROAIG QUARTER CASK 48%

Aluksi pehmeä ja hedelmäinen, lopussa lääkemäistä turpeisuutta ja karamellimaista makeutta.

LAPHROAIG BRODIR PORT WOOD FINISH 48%

Tuplakypsytetty, portviini tynnyrissä viimeistelty lisäys Laphroaig viskeihin. Vahvaa savua, lääkettä ja tummia hedelmiä.

LAPHROAIG LORE 48%

Tämä single malt on ammattitaitoinen sekoitus eri-ikäisiä ja eri tynnyreissä kypsytettyjä viskejä, luoden sen monimuotoisen ja rikkaan makumaailman. Seitsemän vuotiaasta aina 21- vuotiaaseen sekä 1800-luvun pikku tynnyristä ex-Bourbon ja Oloroso Sherry tynnyreihin; Loren sanotaan olevan Laphroaigin täyteläisin viski tähän mennessä. Tuoksussa on savuisuutta ja rannikon mineraaleja sekä maussa turvetta ja chiliä. Jälkimaku on lyhyt ja kuiva johdattaen makeaan lopetukseen.

OCTOMORE EDITION: 07.3. 63%

Äärimmäisen turpeinen ja voimakas viski, joka ei jätä kylmäksi!

PORT CHARLOTTE 6.12. BRUICHLADDICH 50%

Täyteläinen, voimakkaan savuinen, tamminen, suklainen. Suomen 100-vuotisjuhlia varten pullotettu Port Charlotte.

PORT CHARLOTTE 1917 BRUICHLADDICH 50%

Täyteläinen, voimakkaan savuinen, hunajainen, hedelmäinen. Suomen 100-vuotisjuhlia varten pullotettu Port Charlotte.

BRUICHLADDICH THE CLASSIC LADDIE 40%

Täyteläinen, kullankeltainen, kuivatun aprikoosinen, makean maltainen, öljyinen, merisuolainen, hennon yrttinen, tamminen ja vivahteikas turvesavuton runsas single malt Islayn saarelta.

PORT CHARLOTTE SCOTTISH BARLEY BRUICHLADDICH 40%

Vahvasti turpeinen Port Charlotte on kunnianosoitus tislaamossa aikoinaan työskenneille miehille, joiden tietotaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Se on todellinen käsityön taidonnäyte ja todiste siitä, että turvesavuinen viski voi olla myös erittäin hienostunut. Maultaan täyteläinen, savuinen, hedelmäinen, omenainen, nokinen, toffeinen, mausteinen, tamminen, runsas.

BRUICHLADDICH ISLAY BARLEY 50%

Turvesavuton Bruichladdich -viski, joka on valmistettu 100% Islayn saarella Rockside Farmilta viljellystä ohrasta sekä kypsytetty Amerikkalaisissa tammitynnyreissä luoden puhtaan kokonaisuuden.

PORT CHARLOTTE 10 YO. BRUICHLADDICH 50%

Loistava lisä 10- vuotiaisiin Islay viskeihin. Täyteläinen, turpeinen, voimakkaan savuinen, tamminen, kookoksinen, vaniljainen, suolainen, ohrainen, hedelmäinen.

OCTOMORE 10.4 VIRGIN OAK 63,5%

Äärimmäisen turpeinen, voimakas viski, joka nuoresta iästään huolimatta hämmästyttää syvyydellään ja tasapainoisuudellaan.

Skye

TALISKER 10 YO. 45,8%

Täyteläinen, turpeeseen ja merilevään vivahtavan kirpeä, tasapainoinen savun ja tervan aromein.

Single Malt

THE ARRAN MALT AMARONE CASK 50%

Tuoksussa ja maussa kirsikkaa, tummaa suklaata sekä Turkish Delight –makeista. Kypsytetty loppuun puna-viinitynnyrissä.

BUNNAHABHAIN 11 YO. 43%

Täyteläinen ja makea kokonaisuus. Tuoksussa appelsiinia, kermatoffeeta ja muskottipähkinää. Maussa kanelia ja kuivattuja hedelmiä maitosuklaisella lopetuksella. Kypsytetty sherry tynnyrissä.

EDRADOUR 10 YO. 40%

Viehättävä, pähkinäinen ja luumumaisen hedelmäinen, maussa pehmeää Omar-karamellin tuntua.

EDRADOUR BALLECHIN #1 BURGUNDY 46%

Vahvan turpeinen, kylmäsuodattamaton Single Malt, pelkästään Burgundy-tynnyreissä kypsytetty Skotlannin pienimmän tislaamon Edradourin erikoisuus, rajoitetun The Discovery-sarjan ensimmäinen otos.

GLENMORANGIE NECTA DÓR 46%

Tuoksussa siirappista makeutta, luumua ja lakritsaa. Maku makea, jopa hivenen tahmean tuntuinen.

GLENMORANGIE ORIGINAL 40%

Hunajainen makeus vaniljan ja mantelin kera sulautuu häivähdykseen sitruunaa. Herkkä, houkutteleva ja monisävyinen.

GLENMORANGIE LASANTA 46%

Erittäin monivivahteinen ja hienostunut sherrytynnyri-loppukypsytetty. Tuoksun valtaa pähkinäisyys ja lakritsa. Täyteläisen maltaisessa maussa reippaasti vaniljaa ja häivähdys kanervan kukkaisuutta.

GLENMORANGIE QUINTA RUBAN 12 YO. 46%

Tuoksussa ripaus satamaa ja talven marjoja. Seassa hieman tammea ja viljaa. Maku on makea ja paksu, joukossa meheviä hedelmiä ja marjoja.

GLENMORANGIE SIGNET 46%

Tuoksussa suklaarusinoita, paahdettuja mausteita, voikastiketta sekä kultaista siirappia. Maku on makea, kanelinen ja maltainen. Taustalla tupakanlehtiä ja paahdettuja espressopapuja hunajan ja cashewpähkinän vivahteilla.

OBAN 14 YO. 40%

Tuoreen turpeinen, savuinen, kuiva jälkimaku.

ADELPHI BUNNAHABHAIN 10 YO. 59,8%

Miellyttäviä aromeja kermaisesta toffeesta, inkiväärikekseistä ja omenankuorista, häivähdys savua, petrolia ja sitruunan kuorta. Maussa inkivääriä, mallasta, häivähdys savua, vanukasta ja hento tuulahdus meri-ilmaa, vanhoja sataman köysiä ja turpeen savua. Jälkimaku on kirpeä, mausteinen ja maltainen, aavistus marjaisuutta, savua ja lapsan souschong-teetä.

ADELPHI LOCHSIDE 46 YO. 1965 SINGLE BLEND 48%

Tämä ns. Single Blend on sekoitus sekä vilja- että mallasviskeistä, jotka ovat poikkeuksellisesti tislattu samassa tislaamossa. Tämä upea viski kätkee tuoksuunsa marjaisuutta, säilykehilloa, paahtoleipää, hunajaa ja riisivanukasta, häivähdys kaakaota, kirsikkalikööriä, savustettua silliä, naudan nahkaa ja kahvia. UPEA!
Todella miellyttävä ja hedelmäinen maku herättelee esiin kirsikkalikööriä, aniksensiementä, kamomillaa, suklaata ja vastaleikattua heinää nostaen esiin vivahduksen sammaleikkoa, vanhoja nahkaselkäisiä kirjoja ja omenan kuorta. Jälkimaku on heinäinen, öljyinen ja melko maltainen, kevyin savun ja nahan vivahtein.
Tämä harvinaisuus on 1 neljästä Suomeen tuodusta pullosta.

GLEN GARIOCH 1797 FOUNDER´S RESERVE 48%

Tislaamon sielun paljastavat tyypilliset Glen Gariochin piirteet, hunajainen vaniljan makeus, toffee, kevyt kanervaisuus ja vain aavistus mausteisuutta. Tuoretta vihreää hedelmää ja sitruksen puhtautta. Raikas ja lempeä jälkimaku.

AUTHENTIC COLLECTION LAMMERLAW (CADENHEAD’S) 49,5%

Tuoksussa vaniljaa, karamellia, ruohoa ja heinää. Maku makeahko kera tammen ja yrttien. Uusi-Seelantilaisen ex-tislaamon bourbon tynnyrissä kypsytetty single malt, joka on pullotettu Skotlannissa osana Cadenheadin Authentic kokoelmaa.


Irlantilaiset

Pot Still

CONNEMARA 40%

Pehmeä ja lempeästi savuinen. Öljyinen ja parfyyminen

MIDLETON 1973 PURE POT STILL 56%

Master Distiller Barry Crockettin helmi, jota ei kannata olla kokeilematta hinnasta huolimatta

Irlantilaiset mallasviskit

BUSHMILLS MALT 10 YO. 40%

Hienostunut, hedelmäinen ja vaniljainen tuoksu sekä pitkä maltainen, pehmeä maku.

Irlantilaiset

BLACK BUSH 40%

Melko pehmeä, maltainen ja voimakas, aavistuksen suolainen.

BUSHMILLS OLD 40%

Erittäin hieno ja täyteläinen. Aromikas ja hedelmäinen.

CRESTED TEN 40%

Aromikas ja keskitäyteläinen irlantilaissekoite.

JAMESON 40%

Kukkea, viljainen, ja paahteinen, maultaan makeahko ja mausteinen.

JAMESON CRESTED 40%

Viskissä on käytetty Pot Still- ja jyväviskiä ja se on sekoitus sherry- ja bourbon-tynnyreissä kypsytetyistä viskeistä. Lopputuloksena on täyteläinen, hedelmäinen ja mausteinen viski.

JAMESON BLACK BARREL 40%

Meripihkankeltainen, keskitäyteläinen, lämmin, hedelmäinen, paahteinen, hennon yrttinen, vaniljainen.

JAMESON CASKMATES IPA EDITION 40%

Caskmates-sarjan uusin tulokas on irlantilaisissa Pale ale –tynnyreissä kypsytetty viski, jossa yhdistyy ”amerikkalainen” raikkaus ja ”englantilainen” maltaisuus. Kevyesti humaloitu, raikkaan sitruksinen, kukallinen ja hedelmäinen viski.

JAMESON CASKMATES STOUT EDITION 40%

Jälkikypsytetty hienoissa irlantilaisissa stout-oluttynnyreissä. Lopputuloksena todella erityinen erä viskiä. Jamesonille tyypillisen pehmeyden lisäksi runsasta kahvia ja kaakaota sekä lempeän humalan häivähdykset.

JAMESON COOPER’S CROZE 43%

Tuoksussa kukkaisuutta, kevyttä parfyymisyyttä, hedelmää. Maussa löydettävissä bourbon –tynnyrin tuoma vanilja. Tummia hedelmiä, hasselpähkinää ja sherryä. Makea, mausteinen ja tasapainoinen jälkimaku.

JAMESON BLENDER’S DOG 43%

Tuoksussa sitrusta, ananasta, mangoa ja kiivihedelmää. Maussa kermainen suutuntuma. Makea, Pot Stillin tuomaa mausteisuutta. Mehukasta hedelmää, toffeeta sekä poltetun puun aromia. Jälkimaku on hedelmäinen ja runsas.

JAMESON DISTILLER’S SAFE 43%

Tuoksussa kukkaisuutta ja tuoreita mausteita, sitrusta sekä marsipaania. Maultaan makea, vehnäinen, kanelia, kevyttä lakritsaa, appelsiinin ja mandariinin makeutta. Jälkimaku pähkinäinen ja vehnäinen.

JAMESON 18 YO. 40%

Paranneltu versio irlantilaisen Jamesonin 18 vuotiaasta. Poiketen edellisen Limited Reserven Port wood kypsytyksestä, tämä viski on kypsynyt bourbon- ja sherrytynnyreissä. Täyteläinen, kuparinpunainen, hedelmäinen, kermatoffeinen ja mausteinen.

TULLAMORE DEW 40%

Pehmeä, hento ja pähkinäinen.


Muut

Suomalaiset

OLD BUCK 48,9%

Tämä harvinaisuus on ensimmäinen suomalainen Single Malt, joka tislattu ja pullotettu Porissa. Tätä aromirikasta viskiä on valmistettu Porissa käsityönä jo vuodesta 2001. Runsasarominen mallasviski on saavuttanut myös kansainvälistä suosiota viskikirjailijoiden keskuudessa. ”Maista, niin ymmärrät miksi.”

Kanadalaiset

BLACK VELVET 40%

Pehmeä ja toffeinen maku.

CANADIAN CLUB 40%

Pehmeä, kevyt ja hivenen mantelinmakuinen.

ROYAL CANADIAN 40%

Maltaisen täyteläinen ja hedelmäinen.

SEAGRAM´S CANADIAN VO 40%

Kevyt ja pehmeä ruisviski.

Ruisviskit

OLD POTRERO SINGLE MALT STRAIGHT RYE 45%

Makean rukiinen ja hivenen savuinen.

OLD POTRERO SINGLE MALT 18th CENTURY STYLE 62,55%

Makean rukiinen, tammea ja vaniljaa.

HUDSON MANHATTAN RYE 46%

Hudson Manhattan Rye on rehellinen ruisviski - mausteinen ja rustiikkinen, mutta myös pehmeä.

Tennesee Viskit

JACK DANIEL’S 43%

Voimakastuoksuinen, runsas ja ”viinamainen”.

JACK DANIEL’S TENNESSEE HONEY 35%

Kullankeltainen, keskitäyteläinen, lämmin, hunajainen, kuivahedelmäinen, viskinen, mausteinen.

Bourbonit

BUFFALO TRACE KENTUCKY STRAIGHT BOURBON 40%

Perinteitä kunnioittaen, käsityönä valmistettu bourbon. Pehmeä ja houkutteleva.

EAGLE RARE 17 YO. 45%

Vaniljaisuus on tässäkin bourbonissa vahvana, lisättynä toffeella ja hedelmän aromeilla.

JIM BEAM 40%

Pähkinäinen ja keskitäyteläinen sourmash.

JIM BEAM BLACK 8 YO. 40%

Täyteläinen ja pehmeä.

JIM BEAM SMALL BATCH 40%

Täyteläisen makea ja pehmeä.

KENTUCKY GENTLEMAN 40%

Keskitäyteläinen, pähkinäinen, vaniljainen.

MAKER´S MARK 45%

Täyteläinen ja voimakas.

ROCK HILL FARMS 45%

Suklainen ja toffeinen maku tasapainottaa mukavasti vaniljaisuutta.

WILD TURKEY 101. 50,5%

Suosittu voimakas bourbon. Keskitäyteläinen, toffeinen, mausteinen.

Japanilaiset

NIKKA BARREL 51,4%

Keskitäyteläinen, hyvä tasapaino, leikkokukkia ja tuoreiden hedelmien tuoksua, mausteita ja vähän tammea. Täyteläinen maku, runsaasti talvisia mausteita, neilikkaa ja toffeeta, häivähdys karamellia ja vaniljaa sekä runsaasti hedelmää. Pitkä, lämmittävä ja hedelmäinen jälkimaku kera mausteisen tammen häivähdyksen.

NIKKA COFFEY GRAIN 45%

Tuoksusta löytyy selvä vaahtokarkkinen ja vaniljaisen viljainen aromikkuus, Muistuttaa paljon irlantilaista redbreast- tai Midleton-viskiä vaniljaisine ja puhtaan maltaisine aromineen. Hentoa kukkaisuutta, pistävää tammisuutta ja kermakaramellia. Vaniljaisen tammen ja vaahterasiirapin alta löytyy maltaisuutta. Jälkimaussa tammea, lisää vaniljaa ja kukkaisuutta.

BLACKLADDER EIGASHIMA OLOROSO SHERRY CASK 61,5%

Tuoksussa viikunoita, toffeeta, rusinoita, luumua ja ripaus tummaa suklaata. Maku on paksu, jossa tasa-painoilevat joulukakku, neilikka, mustapippuri, toffee ja rusinat. Jälkimaku on pitkä ja mausteinen, jossa kuivattuja hedelmiä, toffeeta ja rusinoita.

SUNTORY HIBIKI JAPANESE HARMONY 43%

Japanilainen blendedviski Yamazakin, Hakushun ja Chitan viskeistä. Keskitäyteläinen, meripihkankeltainen, hunajainen, hedelmäinen ja sitruksinen.

SUNTORY TOKI 43%

Japanilainen sekoiteviski Yamazakin, Hakushun ja Chitan viskeistä. Silkkinen, kuultavan kultainen, hennon makea mausteisella lopetuksella. Greippiä, vihreitä hedelmiä, vaniljaa, valkopippuria sekä inkivääriä.

Pot still

CONNEMARA 40%

Pehmeä ja lempeästi savuinen. Öljyinen ja parfyyminen.

MIDLETON 1973 PURE POT STILL 56%

Master Distiller Barry Crockettin helmi, jota ei kannata olla kokeilematta hinnasta huolimatta.

Game of Thrones saga

DALWHINNIE WINTER’S FROST – HOUSE STARK 43%

Pehmeä viski, jossa yhdistyvät hunajainen makeus sekä lämmin mausteisuus. Tislattu yhdessä Skotlannin korkeimmista ja kylmimmistä tislaamoista, jonka vuoksi viski onkin parasta nautittuna viilennettynä tai jäiden kera.

LAGAVULIN 9 YO – HOUSE LANNISTER 46%

Tuoksu tyypillistä Lagavulinia makealla savuisuudellaan, joskin hieman merellisempänä. Maussa makeaa, savuista karamellisoitua banaania, paahtunutta vaahtokarkkia ja vaniljaa, joka jakautuu mentoliksi ja karamellimaiseksi loppumauksi.

THE SINGLETON OF GLENDULLAN – HOUSE TULLY 40%

Tuoksussa vaniljaa, joka kehittyy neilikkamaiseksi. Maussa omenoita, hedelmätarhan hedelmiä, neilikkaa ja kanelia. Jälkimaussa punaviinimarjoja, juustokakkua ja viljaisia aromeita. Entisissä bourbon-tynnyreissä kypsytetty.

OBAN BAY RESERVE – THE NIGHT WATCH 43%

Maussa kirsikkapiirakkaa ja sokeroitua appelsiininkuorta, joka maistuu kitalaessa. Kehittyy kermakaramelliksi ja lempeään hiiltyneeseen tammeen.

TALISKER SELECT RESERVE – HOUSE GREYJOY 45,8%

Tuoksussa tyypillistä Taliskerin pippurista savuisuutta ja tummaa suklaata. Maussa suolaista karamellia, chiliä ja savua. Loppumaussa sekoitus hedelmäkakkua, pippurisuutta nahkan vivahteilla.

CLYNELISH RESERVE – HOUSE TYRELL 51,2%

Kevyen kultainen ulkoasu, trooppisia hedelmiä, joista kehittyy kermainen vanilja. Jälkimaku on yhdistelmä merta, kukkaisuutta, joka lämmittää kitalaessa tuoden esiin clynelilaisen ”vahaisuuden”.

CARDHU GOLD RESERVE – HOUSE TARGARYEN 40%

Tuoksussa hunajoituja hedelmiä, toffeeta, hiven mansikkaa, omenoita ja inkivääriä. Maku rapean tamminen, hieman kanelia ja kehittynyttä toffeeta ja omenaa. Jälkimaku lempeän tamminen ja suklaakeksinen.