Viinit

Viinit

Kuohuviinit

Prosecco Zonin Cuvee

Casa Vinicola Zonin DOC Prosecco, Italia

Sokeria: 11 g/l

Erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen ja yrttinen. Hento tuoksu on kukkainen ja yllättävän mausteinen. Siitä voi erottaa myös muun muassa omenan ja päärynän aromeja. Kuiva maku on keskitäyteläinen ja seuraa aromeiltaan mausteista tuoksua. Suutuntuma on kuplista huolimatta varsin pehmeä. Viinissä on sitrushedelmiä muistuttavaa hedelmähapokkuutta ja tämä yhdessä kuplien kanssa tekee kokonaisuudesta pirteän. Jälkivaikutelma on nuorekas ja eloisa.

Mumm Cordon Rouge Brut

Pinot noir 45%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 30%

GH Mumm & Cie S.A, Ranska

Sokeria: 10 g/l

Mumm Cordon Rogue on vuosikerraton shampanja, joka on sekoitus 77 eri viinistä. Tuoksussa on havaittavissa sitruksen sävyttämää hedelmäisyyttä. Maussa on täyteläisyyttä ja tasapainoisuutta sekä pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus: Kala- ja äyriäisruuat sekä linturuoat.

Moët & Chandon Brut Imerial

Pinot Noir 50%, Chardonnay 10%, Pinot Meunier 40%

Moët & Chandon, AC Champagne, Ranska

Sokeria: 10 g/l

Runsas hedelmäinen tuoksu ja maku. Tyylikäs sekä harmoninen sitrushedelmän jälkimaku.

Dom Pérignon 2008

Pinot Noir 50%, Chardonnay 50%

Moët & Chandon, AC Champagne, Ranska

Sokeria: 7 g/l

Tuoksu hunajainen ja hedelmäinen. Maku tasainen ja täyteläinen. Pitkä ja miellyttävä jälkimaku.

Ruokasuositus: Suuriin juhliin tai ihan kahden kesken nautittavaksi läpi aterian.

Bosco dei Cirmiole Prosecco DOC Rose 2019

Glera, Pinot Nero

Veneto, Italia

Sokeria: 15g/l

Läpikuultavan kirkas vaaleanpunainen väri. Erittäin täyteläinen ja kestävä mousse. Herkkä, kukkainen ja hedelmäinen tuoksu, häivähdys pienistä punaisista ja tummista marjoista sekä raikkaita vihjeitä punaisesta omenasta ja persikasta. Tyylikäs, herkkä ja raikas, silti selvästi hedelmäinen. Ihanteellinen alkupalojen ja kalaruokien kanssa.

Dangin Fays Cuvee Champagne

Pinot noir 80 %, Pinot Meunier 10 % ja Chardonnay 10 %.

Sokeria: 9g/l

Väriltään vaalean kirkkaankeltainen. Tuoksu hieman kehittynyt, sitruunaisen raikas ja tuore, mausteena yrttejä ja trooppista hedelmää. Maku raikas, mineraalinen ja hieman sitruunainen, mukana yrttejä ja pyöreää kypsää hedelmää, miellyttävän täyteläinen mousse, maukas ja pitkä jälkimaku. Tässä samppanjassa hallitsee alueelle ominaiset Pinot noirin pyöreät ja täyteläiset aromit. Sopii leikkeleille, kylmille kala- ja äyriäisruuille sekä juustoille.


Valkoviinit

Moselland Riesling Kabinett

Riesling

Moselland eG, Saksa

Saksan Moselin laakson alueelta tullut viini on väriltään vaalean oljenkeltainen ja tuoksultaan ja maultaan pirteän hedelmäinen. Puolimakea ja hapokas viini, josta on löydettävissä hunajamelonia, sitrusta, aprikoosia ja vihreää omenaa.

Ruokasuositus: Kasvisruoalle ja seurusteluun.

Brancott Estate Organic Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Brancott Estate, Marlborough, Uusi-Seelanti

Brancott Estate on kansainvälisesti tunnettu Sauvignon Blanc viineistään, joista viinitalo on kerännyt tunnustusta ja palkintoja ensimmäisestä vuosikerrasta alkaen. Väriltään vihertävän oljenkeltainen ja tuoksultaan trooppisen hedelmäinen, jossa passionhedelmää sekä raparperia. Maultaan kuiva, hapokas ja mineraalinen. Maku myöntäilee tuoksun runsaita aromeja.

Ruokasuositus: Hieno makunautinto yhdistettynä kala- ja äyriäisruokiin sekä salaatteihin.

Gisselbrecht Gewürztraminer Tradition

Gewürztraminer

Gisselbrecht, Ranska

Puolikuiva, keskihapokas, litsiluumuinen, kypsän aprikoosinen, kevyen hunajainen, mausteinen, kukkainen.

Ruokasuositus: Mausteisten ruokien seuraksi tai rasvaiselle kalalle, kanalle ja esimerkiksi sipulipiiraalle.

Santa Margherita Pinot Grigio Valdadige

Pinot Grigio

Santa Margherita Fossalta di Portogruaro, Veneto, Italia

Valle dell’Adigen rinteiltä tulleita rypäleitä on käytetty erikseen 10-15 vuorokauden ajan matalassa lämpötilassa (18C), valikoidun hiivakannan avulla. Viiniä kypsytetään terästankeissa ennen lopullista pullotusta. Kirkas oljenkeltainen väri. Tuoksussa vihreää omenaa, tuoretta hedelmää, sitrusta ja hunajamelonia. Suussa viini on täyteläisen raikas, hapokas ja omenaisen hedelmäinen.

Ruokasuositus: Loistava yhdistelmä äyriäissalaateille, pastalle, grillatulle kalalle ja vaalealle lihalle.

Zonin Lugana

Trebbiano

Italia

Puhdaspiirteisen hedelmäisestä tuoksusta voi aistia päärynää, vihreää omenaa sekä vaaleaa persikkaa ja kukkaisuuttakin. Kuiva, keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan läheisesti tuoksua. Siinä on lisäksi hennon suolaisia vivahteita, jotka yhdessä limettisen hapokkuuden kanssa nostattavat veden kielelle ja kannattelevat viinin raikkaan hedelmäiseen ja tasaiseen jälkivaikutelmaan. Viini sopii hyvin selkäpiirteisten kala- ja äyriäisruokien esimerkiksi salaattien tai pastojen kanssa nautittavaksi.

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg

Riesling

Gisselbrecht, Ranska

Vaalean oljenkeltainen väri. Hillitty kukkainen tuoksu, jossa mehiläisvahaa, persikoiden kiviä. limettiä ja greippiä. Kuiva, hapokas, mineraalinen, jossa sitrusta ja yrttejä.

Ruokasuositus: Kala- ja äyriäisruoat sekä vaaleat lihat ja mausteiset kasvisruoat.

Ca'Bolani Pinot Grigio

Pinot Grigio

Ca'Bolani, Italia

Kirkkaan oljenkeltainen viini, jonka tuoksussa kypsää hedelmää, omenaa, sitruunaa, akaasiapuuta ja yrttejä. Maultaan kuiva, raikas ja mineraalinen, jossa vihreää omenaa ja yrttisyyttä.

Ruokasuositus: Aperatiiviksi sekä kala- ja kasvisruokien kanssa.

Gisselbrecht Pinot Gris Tradition

Pinot Gris

Gisselbrecht, Ranska

Vaalea kullankeltainen väri. Tuoksu hedelmäinen ja makean mausteinen. Puolikuiva ja hapokas. Maussa aprikoosia, hunajaa sekä mausteita. Suutuntuma jopa hieman öljymäinen.

Ruokasuositus: Soveltuu hyvin esimerkiksi vaalealle lihalle sekä kala- ja kasvisruoille. Myös mausteisille ruoille ja aperatiiviksi.

Osado White Malbec 2018

Malbec

Bodegas Callia, Argentiina

Tuoksussa trooppista hedelmää, mansikkaa, valkoista kukkaa, herukkaa. Raikas ja miellyttävän hapokas rakenne, jossa täyteläinen hedelmäisyys. Malbec tuo valkoviiniin voimakkaan ryhdin ja sen jälkimaku on pitkähkö, raikas ja puhdas.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen ruokaviini, joka sopii hyvin esimerkiksi grillatun kalan tai parsan seuraksi. Sopii myös aperatiiviksi sellaisenaan.

Pete's Pure Fiano 2019

Fiano 100%

Australia

Kirkas, kullankeltainen väri. Tuoksu trooppisen runsas ja täyteläinen, hedelmäisyys ja yrttisyys taustalla. Maultaan puhtaan raikkaan hedelmäinen, hivenen mineraalisuutta, sitrusta ja yrttisyyttä, jälkimaku miellyttävän samenttinen ja pitkä.

Ruokasuositus: Leikkeleet, salaatit, äyriäiset ja grillattu kala.

Moselland Riesling Trocken

Riesling

Moselland eG, Saksa

Moselin alueen tyypillisin rypäle on Riesling, josta valmistetaan kuivia, puolikuivia sekä eriasteisia makeampia viinejä. Moselland Riesling Trocken on kuiva ja melko runsas viini, joka soveltuu paitsi seurustelujuomaksi, myös pastaruokien, vaalean kalan ja kanaruokien kumppaniksi. Selkeä kokonaisuus nostaa jälkimaussa veden kielelle. Hyvä aperitiivi!

Montecillo Blanco

Sauvignon Blanc, White Tempranillo, Viura

Rioja, Espanja

Sokeria: 1g/l

Kolmen eri maanperän rypäleistä valmistettu raikas ja elegantti valkoviini. Montecillo Blanco on sekoitus Rioja Altan alueelta tulevista Viurarypäleistä sekä eri maaperillä kasvaneista Tempranillo Blanco – ja Sauvignon Blanc -rypäleistä. Kunkin lajikkeen viinit on valmistettu erikseen, jotta rypäleiden aromit pääsevät oikeuksiinsa. Viinien loppukäyminen tapahtuu tammitynnyreissä ja ikääntyminen sakkojen kanssa, jolloin viini saa pehmeyttä ja makeutta.

Côtes du Rhône Rose Sourire la Seminaire 2019

Grenache 90 %, Syrah 10 %

Domaine du Seminaire, Rhône, Ranska

Rosé viini, jonka tuoksussa rapeaa sitrusta, runsaasti tuoreita hedelmiä, persikkaa ja mansikkaa. Maussa mansikan täyteläisyys jatkumona, lisäksi ruusua ja hiukan rasvaisuutta. Kauniin vaaleanpunainen ja raikas viini moneen käyttöön. Tämä viini sopii täydellisesti kalaruokien, katkarapujen, ratatouillen ja grillatun kanan seuraksi. Käsipoiminnan ja käymisen sekä malolaktisen käymisen jälkeen, viinin annetaan kypsyä lämpökontrolloiduissa sementtitankeissa 4-6 kuukauden ajan ennen pullotusta. Viini on luomusertifioitu.


Punaviinit

Pinot Cuvée Gastronomie

Pinot Noir 100%

Jean Perrier & Flls, Savoie, Ranska

Rypäleet poimitaan yksitellen käsin ja viedään tilalle pienissä astioissa lajittelua varten. Käyminen kestää noin kolme viikkoa ja malolaktinen käyminen on sallittu. Läpikuultava, heleän rubiinin värinen. Tuoksu raikas, tuore ja hedelmäinen, mansikkaa, kirsikkaa ja metsämarjaa. Maku miellyttävän tasapainoinen ja mausteisen tanniininen, mukana mustaherukkaa ja kypsää punaista metsämarjaa. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. 

Ruokasuositus: Parhaimmillaan esimerkiksi linnuille ja tyylikkäille punertaville lihoille.

1865 Selected Vineyards Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Maipo Valley, Chile

Väriltään tumman rubiininpunainen. Tuoksu: intensiivinen, kypsiä punaisia hedelmiä, kuten kirsikkaa ja luumua, mustikkaa, suklaata, mokkaa. Maku: erittäin täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, mustaoliivinen, tamminen, hennon taatelinen. Viini sopii erityisen hyvin punaisen lihan kanssa sekä hirven, poron ja pienriistan seuraksi, unohtamatta pitkään kypsytettyjä juustoja.

Graffigna Centenario Malbec

Malbec

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffigna, Argentiina

Graffigna-viinitalon Centenario-sarjan viinit edustavat laadukkaampaa sarjaa, jossa rypäleet on tarkemmin valikoituja ja tulevat parhailta tarhoilta. Runsaan hedelmäinen, hyvin kehittyneet aromit ja hapokkuus. Pehmeä ja hyvin konsentroitunut viini. Pehmeät tanniinit, hiven vaniljaa ja kahvia, väriltään kauniin tummanpunainen.

Ruokasuositus: Graffignan tummien marjojen aromit sekä pehmeät tanniinit sopivat hyvin grillatulle lihalle ja pataruokiin, erityisesti pippurisiin ja sipulilla maustettuihin ruokiin.

Rucahue Syrah Reserva

Syrah

Vina Rucahue, Maule Valley, Chile

Samettisen syvän sinipunainen. Tuoksu keskitäyteläinen ja mausteinen, tervaa ja kirsikkaa. Maku pehmeän kiinteä ja tasapainoinen, mukana runsaasti hedelmää ja mausteita. Hyvä ryhdikäs jälkimaku saattaa viiniä.

Ruokasuositus: Aromikkaat ja mausteiset liharuoat.

Clearly Organic Tempranillo Luomuviini

Tempranillo

Espanja

Rubiininpunainen väri. Tuoksussa punaisia marjoja ja karhunvatukkaa. Maku: keskitäyteläinen, miellyttävä ja moniuloitteinen, aromaattinen ja pitkä jälkimaku. Clearly Organic Tempranillo sopii erinomaisesti nautittavaksi punaisen lihan, riistaruokien ja voimakkaiden juustojen kera. Parhaimmillaan viini on nautittuna hieman viilennettynä, noin 14-16 asteisena. Sopii vegaaneille.

Château Cambon La Pelouse 2014

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Bordeaux, Ranska

Täyteläinen, keskitanniininen, tamminen, tumman kirsikkainen, mausteinen.

Ruokasuositus: Vivahteikas ja kehittynyt viini punaisen lihan, riistan ja  juustojen kanssa nautittavaksi.

Amarone Della Valpolicella

Corvina, Corvinone, Rondinella

Tedeschi, Veneto, Italia

Väri tiiviin runsaanpunainen, tuoksu hieman kehittynyt, tiiviin aromaattinen ja intensiivinen. Vaniljaa, makeita hedelmiä. Maku täyteläisen voimakas, jopa huumaava. Runsaasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta viini on silti pehmeä. Tuoksun aromit toistuvat jälkimaussa. Rypäleitä on rusinoitu 4 kuukautta ja valmista viiniä on kypsytetty slavonilaisissa tammitynnyreissä 2 vuoden ajan.

Ruokasuositus: Juustot, riista ja tumma liha.

Roda Reserva Tinto

Tempranillo 89%, Garnacha 8%, Graciano 3%

Roda Bodegas, Rioja, Espanja

Väri tumma, sinertävän punainen. Tuoksu voimakas, moniulotteinen ja rehevä. Maku roteva ja runsas, tammisuus miellyttävää ja pilkkoo sopivasti viinin tanniineja. Miellyttävä ja runsas kokonaisuus. Viiniä on kypsytetty ranskalaisessa tammessa 16 kuukautta (tynnyreistä puolet oli uusia ja puolet kerran käytettyjä) ja sen jälkeen pullossa 22kk ennen myyntiinlaskemista. Viini on kirkastettu munanvalkuaisilla.

Tabali Vetas Blancas Reserva Especial Syrah

Syrah 100%

Limari Valley, Chile

Täyteläinen ja tummansävyitteinen viini, joka sopii erinomaisesti punaisen lihan, erityisesti riistan seuraan. Runsaat, mutta pehmeät tanniinit antavat makuun ryhtiä ja kokonaisuus jättää moniuloitteisen, yrttisen jälkivaikutelman. Viinin rypäleet on käsin poimittuja ja viiniä on kypsytetty 12kk ranskalaisessa tammitynnyrissä ennen pullotusta.

Tabali Pedregoso Gran Reserva Carmenère

Carmenère

Viña Tabali S.A, Ovalle, Chile

Täyteläinen ja kuiva viini, jossa tasapainoiset tanniinit sekä hapokkuus. Tummia hedelmiä, suklaata sekä metsän vivahteita.

Ruokasuositus: Liharuoille ja pastalle.

Cotes Du Rhone La Seminaire Luomuviini

Grenache 75%, Syrah 25%

Ranska

Tuoksussa vadelmaa, karhunvatukkaa, kirsikkaa, kukkaisuutta. Maussa runsas hedelmäisyys ja sopiva hapokkuus ovat erinomaisessa tasapainossa. Käsipoiminnan ja käymisen sekä malolaktisen käymisen jälkeen viinin annetaan kypsyä lämpökontrolloiduissa sementtitankeissa 8-12 kuukauden ajan ennen pullotusta. Viini on luomusertifioitu.

Heartland Dolcetto& Lagrein

Dolcetto 50%, Lagrein 50%

Heartland Wines, Limestone Coast & Langhorne Creek, Australia

Syvä, opaalinpunainen, lähes läpinäkymätön. Tuoksu moniulotteinen, täyteläinen ja nahkainen, paljon kypsää marjaa, salmiakkia ja lakritsaa. Maku lähes täyteläisen lihaisa, intensiiviset, hyvinrakentuneet, mutta lempeät tanniinit lupaavat ja miellyttävä happoisuus antavat kuvan tasapainoisesta ja mielenkiintoisesta viinistä. Hyvin rakentunut, tyylikäs ja pitkä jälkimaku. Lagreinia on kypsytetty 11 kuukautta uusissa tammitynnyreissä, joista 70% oli ranskalaisia ja 30% amerikkalaisia. Dolcetto kypsytettiin pelkästään terästynnyreissä.

Ruokasuositus: Vaalea liha sekä riista.

Wyndham Estate Bin 555 Shiraz

Shiraz

Orlando Wyndham, South Eastern, Australia

Täyteläinen, keskitanniininen, herukkahilloinen, kirsikkainen, luumuinen, tummasuklainen, hennon lakritsinen.

Ruokasuositus: Tummat liharuoat, lammas sekä riista.

Amarone Capitel Monte Olmi DOCG Riserva 2013

Corvina 30%, Corvinone 30%, Rondinella 30%, Oseleta, Negrara, Croatina 10%

Tedeschi, Italia

Väri tiiviin tummanpunainen, tuoksussa nahkaa, tervaa, kypsyvää veriappelsiinia, tupakkaa ja salmiakkia. Maku kuiva, mutta makean oloinen, melko hapokas ja bitterinen, erittäin täyteläinen, erittäin pitkään suussa viipyvä jälkimaku. Rypäleitä on rusinoitu 4kk ja valmista viiniä kypsytetty Slavonian tammessa 4 vuotta, jonka jälkeen pullossa 12kk. Rypäleet tulevat Monte Olmin terassitarhalta.

Barolo Bosio 2016

Nebbiolo

Verduno, Italia

Verdunon alueelta, vanhoista köynnöksistä tulevat nebbiolo-rypäleet ensin kylmämaseroidaan kuorikontaktissa 15 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viiniä on käytetty terästankeissa alhaisessa lämpötilassa ja vielä kypsytetty 36 kuukauden ajan tammitynnyrissä ennen pullotusta. Syvä, karmiininpunainen väri. Monimuotoinen ja voimakas, suuri ja täyteläinen sekä raikas ja kirpeä. Aromikas viini, jossa ruusua, paahteisuutta, mustikoita ja tervaa. Kypsää hedelmää ja pureskeltavat tanniinit. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle, pataruoille ja juustoille.

Zonin Velluto Appassimento

Corvina, Corvinone & Rondinella

Veneto IGT, Italia

Syvä rubiininpunainen väri. Tuoksussa ja maussa kypsää kirsikkaa ja makeita eksoottisia mausteita. Täyteläinen, hennon makea ja roteva viini, jolla pitkä ja samenttinen jälkimaku. Ruokasuositus: sopii erinomaisesti pastaruokien sekä grillatun ja pitkään haudutetun lihan seuraksi tai nautittavaksi sellaisenaan.

Barolo Aleste Luciano Sandrone 2013

Nebbiolo

Barolo DOCG

Aleste jatkaa siitä mihin Cannubi jäi… Viinissä on selkeä tuoksu punaisista marjoista, joihin sekoittuu tyylikäs aavistus vaniljaa, sekä raikasta eukalyptusta. Viini on puhdas, intensiivinen ja konsentroitunut. Hedelmä, tanniinit, hapot sekä viinit pituus lupaavat viinille pitkää ikää. Optimaalinen juomaikä on vasta tulossa, mutta viinin harmoninen tasapaino tekee siitä nautittavan jo nyt. Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa 500 litran tammitynnyreissä ja vielä pullossa 18 kk. Tuottajan mukaan viinin paras nauttimisikä on vuosina 2028-2048. Wine Spectator – 94 p

Bottega Collina del Sole Ripasso

Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella

Syvän rubiininpunainen väri. Tuoksussa intensiivinen tumma marjaisuus. Mausta löytyy karpaloa ja yrttejä. Täyteläinen, keskitanniininen ja hapokas viini sopii liharuokien kumppaniksi. Upean aromi- ja makukokonaisuuden omaava “amaronen pikkuveli” Italiasta.


Väkevät- ja jälkiruokaviinit

Blandy's 5 year old rich reserva madeira

Madeira

Portugali

Sokeria: 120g/l

Blandy’s 5 year old rich on moderni madeira. Se on ainutlaatuinen sekoitus Bual- ja Malmsey -lajikkeita, jossa Malmseyn klassinen makea täyteläisyys ja Bualille tyypilliset kuivattujen hedelmien aromit kohtaavat kauniisti. Kaunis, pähkinänruskea väri. Tuoksussa kuivattuja hedelmiä, toffeeta ja hennosti tammea sekä mausteita. Maku on täyteläisen pehmeä ja tasapainoinen, hapokas, kevyen hunainen ja mausteinen. Malmseyn rikasta makeutta raikastaa Bualin napakka ryhdikkyys. Erinomainen seuralainen makeille ja mausteisille leivonnaisille tai vaikkapa uuniomenalle.

Sandeman Old Invalid Porto

Sandeman, Portugali

Sokeria: 100 g/l

Sandeman Old Invalid Port on Ruby-tyyppinen ja väriltään tumman punaista. Sen tuoksu on makean hedelmäistä ja siinä erottuvat luumujen ja mansikoiden aromit. Maku on runsas, pyöreä ja pehmeän hedelmäinen ja tuoksunsa tyylikkäästi lunastava.

Ruokasuositus: Hapokkaat marjat, juustot.

Bristol Cream

Palomino, Pedro Ximenex

John Harvey’s, Andalusia, Espanja

Sokeria: 140 g/l

Pitkä, rusinainen jälkimaku

Ruokasuositus: Jälkiruoat sekä seurusteluun.

Beerenauslese Exquisit

Chardonnay

Weingut Hans Nittnaus, Burgenland, Itävalta

Sokeria: 200 g/l

Väriltään kirkkaan oljenkeltainen. Trooppiset hedelmät ja puhdas persikka, muodostavat viinin miellyttävän, elegantin aromikokonaisuuden. Maultaan leveän makea jota miellyttävä hapokkuus tasapainottaa, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Jälkimaku harmoninen ja pitkähkö, hedelmäisyys jatkuu intensiivisenä.

Ruokasuositus: Marja- ja hedelmäjälkiruoat, maistuu myös jäätelön kanssa.

Tokaj Late Harvest Classic Cuvee 2008

Tokaj, Unkari

Sokeria: 102g/l

Kauniin kullankeltainen väri, hieman oranssiin vivahtava. Tuoksu voimakas ja hedelmäinen, kuivattua omenaa, päärynää ja trooppista hedelmää sekä kvitteniä. Maussa yhdistyy raikas makeus ja tyylikäs hapokkuus, tehden tästä viinistä ryhdikkään, monipuolisen ja nautittavan viinin monelle ruoalle sopivaksi. Makeaa aprikoosia ja sitrusmaisia piirteitä pitkässä sekä täyteläisessä jälkimaussa. Jäännössokeria 102 g/l.

Ruokasuositus: Juustojen ja jälkiruokien ehdoton kruunaaja.