Viinit
Viinin ystävän ravintola
Jokainen annos tarvitsee sopivan kumppanin. Monipuolinen ja kattava viinilistamme on rakennettu tukemaan annoksien makumaailmaa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa viinien valinnassa.
Villa Doral Prosecco Extra Dry
Glera
Italia
Sokeria: 16g/l
Treviso Prosecco Extra Dry / Rose Prosecco
11€ / 20cl
Glera / Pinot Nero & Glera
Italia
Mumm Cordon Rouge Brut
Pinot noir 45%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 30%
GH Mumm & Cie S.A, Ranska
Sokeria: 10 g/l
Mumm Cordon Rogue on vuosikerraton shampanja, joka on sekoitus 77 eri viinistä. Tuoksussa on havaittavissa sitruksen sävyttämää hedelmäisyyttä. Maussa on täyteläisyyttä ja tasapainoisuutta sekä pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus: Kala- ja äyriäisruuat sekä linturuoat.
Moët & Chandon Brut Imerial
Pinot Noir 50%, Chardonnay 10%, Pinot Meunier 40%
Moët & Chandon, AC Champagne, Ranska
Sokeria: 10 g/l
Runsas hedelmäinen tuoksu ja maku. Tyylikäs sekä harmoninen sitrushedelmän jälkimaku.
Ardeche Sauvignon Blanc
100% Sauvignon blanc
Ardechois, Rhône, Ranska
Sokeria: <1g/l
Ardèchen läänin alueella Rhônen viinialueella viljeltiin viiniä jo Caesarin aikaan. Raikas ja aromaattinen, herukkainen kuiva viini, hyvä hedelmäisyys. Ihanteellinen aperitiiviksi, sopii myös grillatun kalan, äyriäisten ja vuohenjuuston kanssa.
Hahn Riesling Feinherb
Riesling
Pfalz, Saksa
Sokeria: 12g/l
Tyylipuhdas ja herkullinen luomu-Riesling Itävallan Niederösterreichin ala-alueelta. Viini on alueelleen ja rypäleelleen tyypillisesti hurmaavan hapokas, herkullisen sitruksinen ja hedelmäinen ja jälkimaun hento suolainen mineraalisuus nostaa veden kielelle.
Undurragat Gewurztraminer
Gewürztraminer
Chile
Sokeria: 8g/l
Puolikuiva, keskihapokas, kuiva, mausteinen, litsiluumuinen, persikkaa, ananasta, mausteinen, kukkainen. Sopii erinomaisesti mausteisten ruokien seuraksi tai rasvaiselle kalalle, kanalle ja esimerkiksi sipulipiiraalle.
Terras d’ave Vinho Verde DOC
Alvarinho, Loureiro
Portugali
Vinho Verde on Portugalin pohjoisin ja suurin viinialue. Alue on Portugalin vehreintä ja siellä sataa 150–200 cm vuodessa. Maaperä on niukkaa hiekkaista graniittia ja pintamaa on ohutta. Alueen tunnetuin viini kantaa samaa nimeä kuin aluekin, Vinho Verde.
Rypäleet poimitaan käsin hieman raakoina ja ne maseroidaan hellästi. Tämän jälkeen viini käytetään valitulla hiivakannalla ja pullotetaan tuoreena. Väri vaalean kullankeltainen ja kirkas. Tuoksu hedelmäinen,
Hahn Riesling Trocken
Riesling
Pfalz, Saksa
Sokeria: 5,9g/l
Klassinen Moselin jokilaakson Riesling, jossa on raikas hapokkuus, huikea mineraalisuus, ja hiukan jäännössokeria tuomassa esiin herkullista hedelmäisyyttä. Erinomaisen tasapainoinen viini, joka sopii erityisesti tulisille ja mausteisille ruoille, joiden kanssa moni muu viini jäisi kakkoseksi. St. Urbans-Hof on keski-Moselissa asuvan Nik Weisin perhetalo, missä viinejä tehdään kolmannessa sukupolvessa viinien alkuperä ja käsityö edellä. Viini sopii myös vegaaneille.
Sepp Moser Gruner Veltliner von den Terrassen
Grüner Vertliner
Kremstal, Itävalta
Sokeria: 1g/l
Tuoksu raikas ja intensiivinen, carambolaa, yrttejä ja hieman mineraalisuutta.
Maku kuiva, tuore ja hapokas. Intensiivinen, runsas maku, mm. carambolaa, ananasta ja yrttejä, pitkä jälkimaku. Luomu- ja biodynaaminen sertifiointi.
Scalunera Etna Bianco
Carricante
Torre Mora, Sisilia, Italia
Sokeria: 1,7g/l
Torre Mora sijaitsee Sisiliassa Etnan tulivuoren rinteillä. Tämä Catarratto-rypäleestä tehty kuiva valkoviini tuo vulkaanisen maaperän mineraalisuutta esiin, mutta on silti miellyttävän kukkainen ja herkkä. Loistava viini kalalle ja äyriäisille.
Osado White Malbec 2018
Malbec
Bodegas Callia, Argentiina
Tuoksussa trooppista hedelmää, mansikkaa, valkoista kukkaa, herukkaa. Raikas ja miellyttävän hapokas rakenne, jossa täyteläinen hedelmäisyys. Malbec tuo valkoviiniin voimakkaan ryhdin ja sen jälkimaku on pitkähkö, raikas ja puhdas.
Ruokasuositus: Monikäyttöinen ruokaviini, joka sopii hyvin esimerkiksi grillatun kalan tai parsan seuraksi. Sopii myös aperatiiviksi sellaisenaan.
Zorzettig Pinot Grigio
Pinot Grigio
Friuli, Italia
Sokeria: <1g/l
Zorzettigin perheen tarhat on istutettu yhdelle Spessa di Cividale -alueen korkeimmista kukkuloista ja siellä köynnökset ovat myös suojattuna Alppien kylmiltä virtauksilta sekä nauttivat Adrianmeren hyödyllisestä ilmanvaihdosta.
Hieno, raikas, yrttinen ja elegantin mausteinen viini moneen käyttöön.
Vouvray Sec ”Les Perruches”
Chenin Blanc
Jean-Marc Gilet, Loire, Ranska
Sokeria: 5g/l
Jos Riesling kyllästyttää, kokeile seuraavaksi Loiren jokilaakson Chenin Blanc -rypäleestä tehtyä valkoviiniä! Jean-Marc Gilet’n perhetalo Vouvrayssa keskittyy kuohuviinin ja valkoviinin valmistukseen huikean hapokkaasta Chenin Blanc -rypäleestä. Tässä viinissä yhdistyy tasapainoisesti omenainen hedelmäisyys, raikas hapokkuus ja suutuntumaa laajentava lähes huomaamaton vanhan tammen käyttö. Aavistus jäännössokeria tekee tästä moniottelijan viinin ja ruoan yhdistämisen suhteen.
Hunawhir Grand Cru Riesling rosacker
Riesling
Alsace, Ranska
Sokeria: 3,3g/l
Erittäin hapokas, keskikuiva, puhdas ja intensiivinen sekä elegantti. Maussa vihreää omenaa, mineraaleja ja herukkaa. Sopii erinomaisesti äyriäisten ja vaalean kalan kaveriksi.
Vogt Les Perles Rares
Auxerrois, Pinot Gris, Riesling ja Gewurztraminer
Alsace, Ranska
Sokeria: 16g/l
Domaine Laurent Vogt on vuonna 1970 perustettu pieni perhetila Wolxheimissa, Alsacen pohjoisosassa. Tilan viinit on tuotettu luomutuotannon periaatteita noudattaen jo vuosituhannen vaihteesta alkaen ja vuosikerrasta 2020 alkaen viinit myös biodynaamisesti sertifioituja.
Tämä viini on neljän perinteisen lajikkeen sekoite. Tuoksu erittäin runsas; eksoottista hedelmää, kukkaisuutta ja kypsää marjaa. Puolikuiva maku, joten soveltuu moneen käyttöön; aperitiiviksi, maustetuille ruoille ym.
Kabinett Riesling
Riesling
Nik Weis St. Urbans-Hof, Mosel, Saksa
Sokeria: 14g/l
Klassinen Moselin jokilaakson Riesling, jossa on raikas hapokkuus, huikea mineraalisuus, ja jäännössokeri tuomassa esiin herkullista hedelmäisyyttä. Erinomaisen tasapainoinen viini, joka sopii erityisesti itämaisille ja karamellisoiduille ruoille, joiden kanssa moni muu viini jäisi kakkoseksi. St. Urbans-Hof on keski-Moselissa asuvan Nik Weisin perhetalo, missä viinejä tehdään kolmannessa sukupolvessa viinien alkuperä ja käsityö edellä. Viini sopii myös vegaaneille.
Sancerre Les Baronnes Blanc
Sauvignon Blanc
Henri Bourgeois, Loire, Ranska
Sokeria: 2g/l
Loiren jokilaakson tunnetuin viini on Sauvignon Blanc -rypäleestä tehty Sancerre, joka Henri Bourgeois’n perheen kasvattamana ja valmistamana on klassinen ja raikas, kuiva valkoviini, jonka sitruunainen ja mustaherukanlehtinen aromimaailma sopii erityisesti kalaruoille ja äyriäisille. Viini sopii myös vegaaneille.
Zinfandel limited edition
Zinfandel
Eagle Creek, California, Yhdysvallat
Sokeria: <1g/l
Viinin rypäleet tulevat Lodin alueelta Kaliforniasta.
Tuoksu mehukas ja marjaisa, karhunvatukkaa, mustikkaa ja kuivattuja hedelmiä. Maku keskitäyteläinen, pehmeät tanniinit, punaista marjaa, mausteita. Viini sopii hyvin paahdetulle ja grillatulle lihalle.
Capitel San Rocco Rosso Ripasso
Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Rossignola, Oseletta, Negrara, Dindarella, Sangiovese
Tedeschi, Veneto/Valpolicella Doc, Italia
Viini on valmistettu ns. ripasso-menetelmällä. Valikoituja Valpolicella-viinejä sekoitetaan yhteen ja seoksen annetaan osittain fermentoitua uudestaan Amaronen teossa käytetyn kuorimassan kanssa. Viini kypsyy 2 vuoden ajan Slavonian tammitynnyreissä ennen pullottamista. Tuoksu täyteläinen, hieman kehittynyt ja mausteinen, kirsikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa. Maku suuntäyteinen, täyteläinen, kypsähkö jossa hapot ja tammen aromit ovat pehmenneet. Pitkä, tasainen jälkimaku.
Raig de Raim Tinto
Garnacha 75 %, Syrah 10 %, Carinena 15 %
Katalonia, Espanja
Sokeria: <1g/l
Pinolin suvun tila sijaitsee Katalonian eteläisimmällä viinialueella Terra Altassa, Batean kaupungissa.
Tumma väri, tuoksu melko voimakas, suklaata, vaniljaa, savuisuutta, ripaus pippurisuutta. Sopivat hapot ja tanniinit, pitkähkö maku. Viiniä on kypsytetty tammessa 4 kuukautta.
Osado Red Malbec
Malbec
Argentiina
Sokeria: <1g/l
Tuoksussa tummaa herukkaa ja hivenen luumua, erittäin täyteläinen ja mokkainen rakenne, jota pehmeät tanniinit myötäilevät. Maultaan voimakkaan aromaattinen, kypsää täyteläistä marjaa, tuoretta luumua, karhunvatukkaa, nahkaisuutta ja mokkaa. Tasapainoinen ja pehmeän pitkä jälkimaku. Rypäleet on käsin korjattu aamun viileydessä ja viini on käytetty 24 asteen lämpötilassa 10 päivän ajan ja sen jälkeen kypsytetty 10 kuukautta ranskalaisessa tammessa. Maukas pihviviini, joka kestää voimakkaitakin mausteita.
Scalunera Etna Rosso
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Torre Mora, Sisilia, Italia
Torre Mora sijaitsee Sisiliassa Etnan tulivuoren rinteillä. Tämä napakka, tummanpuhuva punaviini on valmistettu tulivuoren vulkaanisella maaperällä viihtyvästä Nerello Mascalese -rypälelajikkeesta, ja se on kypsynyt 24 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokaviini.
Pomares Tinto
Touriga Nacional , Touriga Franca ja Tinta Roriz
Cima Corgo, Portugali
Kirsikanpunainen ja intensiivisen uutepitoinen. Tuoksu erittäin täyteläinen, paljon kypsää marjaa, vaniljaa ja paahteisuutta. Maku pehmeän täyteläinen, samettiset ja kypsät tanniinit lupaavat viinistä paljon tulevaisuudessakin. Rakenteeltaan tyylikäs ja pitkä jälkimaku. Lämpökäymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 6 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä ennen lopullista sekoitusta. Monikäyttöinen viini runsaiden liharuokien kanssa.
Vieilles Vignes Pinot Noir
Pinot Noir
Albert Bichot, Bourgogne, Ranska
Arvostetulta Pohjois-Burgundin alueelta vanhoista köynnöksistä kerätyt Pinot Noir -rypäleet ovat Albert Bichot’n perhetalon käsissä saaneet kevyen tammikypsytyksen. Tämä punaviini on kevyt mutta tasapainoinen, hyvin vähätanniininen, ja hieno hapokkuus tukee monenlaista ruokaa, myös kala- ja kasvisruokia.
Mas Becha Classique
Syrah 60 %, Grenache 20 %, Mourvedre 20 %
Roussillon, Ranska
Sokeria: <1g/l
Domaine Mas Bechan 25 hehtaarin tila sijaitsee Cotes du Roussillonin viinialueella eteläranskassa, lähellä Espanjan rajaa. Tämä Ranskan aurinkoisin viinialue kattaa yhteensä 5600 ha viinitarhoja 118 kylän alueella.
Maku on hyvin runsas ja pehmeä, tanniinit ovat pehmeän silkkiset. Pehmeytensä vuoksi viiniä voi nauttia kevyempienkin lihojen ja sienien kera, mutta parhaiten se sopii pihvien, ribsien ja lampaan kanssa. Viini on luomusertifoitu.
Passato Barbera d’asti
Barbera
Verduno, Italia
Bosio Passato on silkkinen symbioosi kahden eri tyylin välillä. Viiniin on käytetty 50% myöhäsatoisia, sokerilla kyllästyneitä Barbera -rypäleitä ja 50% 20 päivän ajan kuivatushuoneessa kuivatettuja rypäleitä. Näin on syntynyt mastodonttinen viini syvillä, monimuotoisilla aromeilla varustettuna.Tummien marjojen ja kuivattujen hedelmien syvät, tiheät aromit tiivistyvät lasissa. Tuskin tunnet 16-prosenttista alkoholia nenässäsi. Suussa maku räjähtää, ilotulitus tiivistyneitä makuvaikutelmia ja kovaa voimaa. Luca Bosio Passato on viini niille, jotka rakastavat suurta täyteläisyyttä ja raakaa voimaa ja se on parhaimmillaan talvisiin hauduttaviin ruokiin yhdistettynä.
Cannonau di Sardegna
Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah/Shiraz
Silvio Carta, Sardinia Italia
Silvio Carta on kansainvälisesti tunnettu väkevien ja liköörien tuottaja Sardinian saarella, mutta tuottaa myös laadukkaita viinejä.
Cannonau di Sardegna DOC on pehmeä ja täyteläinen punaviini, joka on väriltään voimakkaan intensiivisen
punainen. Tuoksussa on punaisia marjoja ja mausteisuutta. Maultaan viini on runsas, elegantti ja tasapainoinen..
Viini sopii grillattujen ja paistettujen liharuokien kaveriksi.
Erasmo
Cabernet Sauvignon 65 %, Cabernet Franc 20 %, Merlot 11,4 %, Syrah 3,6 %.
Maule Valley, Chile
Sokeria: <1g/l
Erasmon tilan omistaa italialainen kreivi Francesco Marone Cinzano, jonka sukutilalla, Col d`Orcialla, tuotetaan huippuviinejä Toscanassa, Montalcinon alueella.
Maku tuhti ja täyteläinen, runsaasti kypsää hedelmää, mehevät ja tasaiset tanniinit, kuivattuja hedelmiä, vihreyttä
ja tuoreutta. Pitkä ja kantava jälkimaku, jossa mukavasti hieman bitteristä hedelmäisyyttä.
Viiniä on kypsytetty 18 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä ja pullotettu elokuussa 2017. Viini on luomusertifioitu
Louis M. Martini Sonoma County Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petite Sirah
Louis Martin, Sonoma County, Kalifornia, Yhdysvallat
Louis M. Martini on tuottanut huippulaadukkaita Cabernet Sauvignon- viinejä Napan ja Sonoma Countyn hienoimmilta viinitarhoilta jo vuodesta 1933. Viinin rypäleet tulevat useilta alueen arvostetuimmilta viinitarhoilta. Ainutlaatuisen luonteen omaavien rypäleiden yhdistämisellä on saatu aikaiseksi runsas ja erittäin tasapainoinen Cabernet Sauvignon, jota on kypsytetty amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini tarjoaa kypsiä mustaherukan ja herkullisten tummien luumujen makuja, joita korostaa makean tammen ja mausteiden sävyt. Pyöreä ja pehmeä suutuntuma, hyvä rakenne ja hedelmäinen jälkimaku. Valmista nautittavaksi heti, mutta säilyy hyvin 5-10 vuotta pullotuksesta.
Joven Roble
Tinto Fino (Tempranillo)
Pago de los Capellanes, Ribera del Duero, Espanja
Pago de los Capllanes on perustettu vuonna 1996 ja se luetaan yhdeksi Ribera del Dueron alueen ehdottomista huipputiloista.
Viiniin käytettävät Tinto Fino (Tempranillo) -rypäleet käytetään kuorineen terästankeissa ensin kuuden
vuorokauden ajan erittäin matalassa lämpötilassa, jonka jälkeen seuraa normaali käymisvaihe. Tämän
jälkeen viini käy vielä malolaktisen käymisen, joka jälkeen viini siirretään ilman suodatusta tai kirkastusta
300 litran ranskalaisiin tammitynnyreihin, joissa se kypsyy vielä 5 kuukautta. Erinomainen viini tummien liharuokien ja juustojen kera sekä myös sellaisenaan nautiskeluun.
Passato Bosio Barolo
Nebbiolo
Verduno, Italia
Verdunon alueelta, vanhoista köynnöksistä tulevat nebbiolo-rypäleet ensin kylmämaseroidaan kuorikontaktissa 15 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viiniä on käytetty terästankeissa alhaisessa lämpötilassa ja vielä kypsytetty 36 kuukauden ajan tammitynnyrissä ennen pullotusta. Syvä, karmiininpunainen väri. Monimuotoinen ja voimakas, suuri ja täyteläinen sekä raikas ja kirpeä. Aromikas viini, jossa ruusua, paahteisuutta, mustikoita ja tervaa. Kypsää hedelmää ja pureskeltavat tanniinit. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle, pataruoille ja juustoille.
Amarone Della Valpolicella
Corvina, Corvinone, Rondinella
Tedeschi, Veneto, Italia
Väri tiiviin runsaanpunainen, tuoksu hieman kehittynyt, tiiviin aromaattinen ja intensiivinen. Vaniljaa, makeita hedelmiä. Maku täyteläisen voimakas, jopa huumaava. Runsaasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta viini on silti pehmeä. Tuoksun aromit toistuvat jälkimaussa. Rypäleitä on rusinoitu 4 kuukautta ja valmista viiniä on kypsytetty slavonilaisissa tammitynnyreissä 2 vuoden ajan.
Ruokasuositus: Juustot, riista ja tumma liha.
Roda Reserva Tinto
Tempranillo 89%, Garnacha 8%, Graciano 3%
Roda Bodegas, Rioja, Espanja
Väri tumma, sinertävän punainen. Tuoksu voimakas, moniulotteinen ja rehevä. Maku roteva ja runsas, tammisuus miellyttävää ja pilkkoo sopivasti viinin tanniineja. Miellyttävä ja runsas kokonaisuus. Viiniä on kypsytetty ranskalaisessa tammessa 16 kuukautta (tynnyreistä puolet oli uusia ja puolet kerran käytettyjä) ja sen jälkeen pullossa 22kk ennen myyntiinlaskemista. Viini on kirkastettu munanvalkuaisilla.
Château Cambon La Pelouse 2014
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Bordeaux, Ranska
Täyteläinen, keskitanniininen, tamminen, tumman kirsikkainen, mausteinen.
Ruokasuositus: Vivahteikas ja kehittynyt viini punaisen lihan, riistan ja juustojen kanssa nautittavaksi.
Amarone Capitel Monte Olmi DOCG Riserva 2013
Corvina 30%, Corvinone 30%, Rondinella 30%, Oseleta, Negrara, Croatina 10%
Tedeschi, Italia
Väri tiiviin tummanpunainen, tuoksussa nahkaa, tervaa, kypsyvää veriappelsiinia, tupakkaa ja salmiakkia. Maku kuiva, mutta makean oloinen, melko hapokas ja bitterinen, erittäin täyteläinen, erittäin pitkään suussa viipyvä jälkimaku. Rypäleitä on rusinoitu 4kk ja valmista viiniä kypsytetty Slavonian tammessa 4 vuotta, jonka jälkeen pullossa 12kk. Rypäleet tulevat Monte Olmin terassitarhalta.
Barolo Aleste Luciano Sandrone 2013
Nebbiolo
Barolo DOCG
Aleste jatkaa siitä mihin Cannubi jäi… Viinissä on selkeä tuoksu punaisista marjoista, joihin sekoittuu tyylikäs aavistus vaniljaa, sekä raikasta eukalyptusta. Viini on puhdas, intensiivinen ja konsentroitunut. Hedelmä, tanniinit, hapot sekä viinit pituus lupaavat viinille pitkää ikää. Optimaalinen juomaikä on vasta tulossa, mutta viinin harmoninen tasapaino tekee siitä nautittavan jo nyt. Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa 500 litran tammitynnyreissä ja vielä pullossa 18 kk. Tuottajan mukaan viinin paras nauttimisikä on vuosina 2028-2048. Wine Spectator – 94 p
Väkevät- ja jälkiruokaviinit
St. Stephan’s Crown Tokaji Aszú 5 Puttonyos
Tokaj, Unkari
Sokeria: 130g/l
Kauniin kullankeltainen väri, hieman oranssiin vivahtava. Tuoksu voimakas ja hedelmäinen, kuivattua omenaa, päärynää ja trooppista hedelmää sekä kvitteniä. Maussa yhdistyy raikas makeus ja tyylikäs hapokkuus, tehden tästä viinistä ryhdikkään, monipuolisen ja nautittavan viinin monelle ruoalle sopivaksi. Makeaa aprikoosia ja sitrusmaisia piirteitä pitkässä sekä täyteläisessä jälkimaussa. Jäännössokeria 102 g/l.
Ruokasuositus: Juustojen ja jälkiruokien ehdoton kruunaaja.
Kopke Late Bottled Vintage
Portugal
Sokeria: 85g/l
Ryhdikäs, makea ja tummasävytteinen portviini
Ruokasuositus: Hapokkaat marjat, juustot.
Osborne Fino Quinta Sherry de Jerez
Espanja
Sokeria: 1g/l
Klassinen ja hyvin perinteinen espanjalainen fino sherry.
Osborne PX Sherry
Espanja
Sokeria: 140g/l
Pitkä, rusinainen jälkimaku.
Beerenauslese Exquisit
Weingut Hans Nittnaus, Burgenland, Itävalta
Sokeria: 200 g/l
Väriltään kirkkaan oljenkeltainen. Trooppiset hedelmät ja puhdas persikka, muodostavat viinin miellyttävän, elegantin aromikokonaisuuden. Maultaan leveän makea jota miellyttävä hapokkuus tasapainottaa, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Jälkimaku harmoninen ja pitkähkö, hedelmäisyys jatkuu intensiivisenä.
Ruokasuositus: Marja- ja hedelmäjälkiruoat, maistuu myös jäätelön kanssa.
Xavier Muscat Beaumes de Venise
Rhone, Ranska
Sokeria: 100g/l
Kauniin vaalean kullankeltainen väri. Voimakkaan hedelmäinen ja kukkainen tuoksu. Maku sopivan makea, herkullisen raikas ja täyteläinen, jälkimaussa sitruunaa. Viini on erinomainen yhdistelmä jälkiruokapiiraiden ja hedelmäisten herkkujen kera.