MeistäMenuLounasViinitSijaintiUutisiaOta Yhteyttä
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Punaviinit


 12 cl / 1/1 plo

DŽALAMEL BY LAPOSTOLLE CARMENERE
6,20 € / 38,00 €

Rypäleet: 87 % Carmenere, 10 % Merlot ja 3 % Petit Verdot
Syvä rubiininpunainen väri. Runsas ja täyteläinen tuoksu, rouhittua mutapippuria ja mausteita, kanelia ja punaherukkaa. Maku marjaisa, mausteikas, keskitäyteläinen, ryhdikäs ja tasapainoinen. Miellyttävän pehmeät tanniinit korostavat pitkää jälkimakua. Viini on käytetty terästynnyreissä 10 päivää jonka jälkeen viinistä on vielä 15 % kypsytetty ranskalaisessa tammessa 6 kuukautta ennen lopullista sekoittamsita. Viini sopii erinomaisesti grilliruokien, pastojen ja haudutettujen pataruokien seuraksi.

CALLIA ALTA SHIRAZ- MALBEC
6,20 € / 38,00 €
Rypäleet: Shiraz 70% ja Malbec 30 %
Intensiivinen , purppuranpunainen väri. Tuoksu tyypillinen , Malbecin syvän kypsiä marjoja ja ShirazŽn pippurista mausteisuutta. Maku tasapainoinen, pehmeä ja täyteläinen , jälkimaku pitkä ja hienostunut, sekä voimakkaan aromaattinen . Monipuolinen pihviviini.

LA FERLA NERO dŽAVOLA SICILIA ROSSO
6,20 € / 38,00 €
Rypäleet: Nero dŽAvola 100 %
Kirkkaan , tiilenpunainen , hieman kehittynyt reuna. Tuoksu melko voimakkaan hedelmäinen, aavistuksen kehittynyt , kirsikkaa, parfyymia, hieman paahteisuutta ja mineraalisuutta. Maku keskitäyteläinen ja nuori, lämmin , tanniinit kevyet, hyvä hapokkuus ja tasapainoinen hedelmäisyys. Tämän punaviinin rypäleet on poimittu 200-600 metrin korkeudessa , kalkkisessa ja tuliperäisessä maaperästä.
 
GRAFFIGNA CENTENARIO MALBEC
6,20€ /38,00€
Bodegas Y Vinedos Santiago Graffigna, San Juan, Pedernal Valley, ARGENTIINA
Graffigna-viinitalon Centenario-sarjan viinit edustavat laadukkaampaa sarjaa, jossa rypäleet on tarkemmin valikoituja ja tulevat parhailta tarhoilta. Runsaan hedelmäinen, hyvin kehittyneet aromit ja hapokkuus. Pehmeä ja hyvin konsentroitunut viini. Pehmeät tanniinit, hiven vaniljaa ja kahvia, väriltään kauniin tummanpunainen. Graffignan tummien marjojen aromit sekä pehmeät
tanniinit sopivat hyvin grillatulle lihalle ja pataruokiin, erityisesti pippurisiin ja sipulilla maustettuihin ruokiin.

PUNAVIINIT

TILAA KOKO SEURUEELLESI 1,5 LITRAINEN VIINIPULLO
ZONIN VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE 2011
93,00€
Rypäleet: 70% Corvina, 20% Rondinella ja 10% Molinara, ITALIA
Tummanpunainen, hieman kehittynyt, täyteläinen, keskitanniininen, tumman marjainen, hennon mausteinen ja pehmeä italialainen viini.

RUCAHUE SYRAH RESERVA
49,00€
Vina Rucahue, Maule Valley, CHILE
Samettisen syvän sinipunainen. Tuoksu keskitäyteläinen ja mausteinen,tervaa ja kirsikkaa. Maku pehmeän kiinteä ja tasapainoinen, mukana runsaasti hedelmää ja mausteita. Hyvä ryhdikäs jälkimaku saattaa viiniä.
Ruokasuositus: Aromikkaat ja mausteiset liharuuat

CAPITEL SAN ROCCO ROSSO RIPASSO
  51,00€
Tedeschi, Veneto/Valpolicella Doc, ITALIA
Rypäleet: Corvina 30%, Corvinone 30%, Rondinella 30%, Molinara, Rossignola, Oseletta, Negrara, Dindarella ja Sangiovese 10%
Viini on valmistettu ns. ripasso-menetelmällä, joka on erityinen fermentaatiomenetelmä. Valikoituja Valpolicella-viinejä sekoitetaan yhteen ja seoksen annetaan osin fermentoitua uudestaan Amaronen teossa käytetyn kuorimassan kanssa. Viini kypsyy 2 vuoden ajan Slavonian tammitynnyteissä ennen pullottamista. Tuoksu täyteläinen, hieman kehittynyt ja mausteinen, kirsikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa. Maku suuntäyteinen, täyteläinen, kypsähkö jossa hapot ja tammen aromit ovat pehmenneet. Pitkä, tasainen jälkimaku.
Ruokasuositus: Liha- ja pastaruuat

CHATEAU HAUT-BAGES MONPELOU
67,00€
Cru Bourgeois Supérieur, Chauteau Haut-Bages Monpelou, RANSKA
Rypäleet: Cabernet Sauvignon 67%, Merlot 28%, Cabernet Franc 5%
Väriltään tämä klassinen Bordeaux-viini on syvän tummanpunainen,tuoksusta löytyy kypsää mustaherukkaa,paahteisuutta,pippuria ja kaakaota. Kokonaisuus on tasapainoinen ja samettisen pehmeä. Hienostuneet tanniinit ja tyylikäs jälkimaku.
Ruokasuositus: Sopii erityisesti punaisen lihan, riistan ja voimakkaiden, kypsytettyjen juustojen kanssa.

AMARONE DELLA VALPOLICELLA
89,50€
Tedeschi,Veneto,ITALIA
Rypäleet: Corvina, Corvinone, Rondinella
Väri tiiviin runsaanpunainen, tuoksu hieman kehittynyt, tiiviin aromaattinen ja intensiivinen. Vaniljaa, makeita hedelmiä. Maku täyteläisen voimakas, jopa huumaava. Runsaasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta viini on silti pehmeä. Tuoksun aromit toistuvat jälkimaussa. Rypäleitä on rusinoitu 4 kuukautta ja valmista viiniä on kypsytetty slavonilaisissa tammitynnyreissä 2 vuoden ajan.
Ruokasuositus: Juustot, riista ja tumma liha

RODA RESERVA TINTO
91,50€
Roda Bodegas, Rioja, ESPANJA
Rypäleet: Tempranillo 89%, Garnacha 8%, Graciano 3%
Väri tumma, sinertävänpunainen. Tuoksu voimakas, moniulotteinen ja rehevä. Maku roteva ja runsas, tammisuus miellyttävää ja pilkkoo sopivasti viinin tanniineja. Miellyttävä ja runsas kokonaisuus. Viiniä on kypsytetty ranskalaisessa tammessa 16 kuukautta (tynnyreistä puolet oli uusia ja puolet kerran käytettyjä) ja sen jälkeen pullossa 22kk ennen myyntiinlaskemista. Viini on kirkastettu munanvalkuaisilla.

JACOB`S CREEK SHIRAS CABERNET
 39,00€
Orlando Wines, South Eastern, AUSTRALIA
Keskitäyteläinen, keskitanniininen,mustaherukkainen, karpaloinen, hennon eukalyptuksinen ja kevyen tamminen.
Ruokasuositus: Nauta, grillatut ruuat sekä porsaanliha

COTES DU RHONE LA SEMINAIRE LUOMUVIINI
48,00€
Rypäleet: Grenache 75%, Syrah 25%, RANSKA
Tuoksussa vadelmaa, karhunvatukkaa,kirsikkaa,kukkaisuutta. Maussa runsas hedelmäisyys ja sopiva hapokkuus ovat erinomaisessa tasapainossa. Käsipoiminnan ja käymisen sekä malolaktisen käymisen jälkeen viinin annetaan kypsyä lämpökontrolloiduissa sementtitankeissa 8-12 kuukauden ajan ennen pullotusta. Viini on luomu sertifioitu.HEARTLAND DOLCETTO& LAGREIN 
46,00€
Heartland Wines, Limestone Coast & Langhorne Creek, AUSTRALIA
Rypäleet: Dolcetto 50%, Lagrein 50%,
Syvä, opaalinpunainen, lähes läpinäkymätön. Tuoksu moniulotteinen, täyteläinen ja nahkainen, paljon kypsää marjaa, salmiakkia ja lakritsaa. Maku lähes täyteläisen lihaisa,intensiiviset,hyvinrakentuneet, mutta lempeät tanniinit lupaavat ja mielluyttävä happoisuus antavat kuvan tasapainoisesta ja mielenkiintoisesta viinistä. Hyvinrakentunut, tyylikäs ja pitkä jälkimaku.  Lagreinia on kypsytetty 11 kuukautta uusissa tammitynnyreissä,joista 70% oli ranskalaisia ja 30% amerikkalaisia. Dolcetto kyprytettiin pelkästään terästynnyreissä.
Ruokasuositus: Vaalea liha sekä riista

WYNDHAM ESTATE BIN 555 SHIRAZ
48,00€
Orlando Wyndham, South Eastern, AUSTRALIA
Rypäle: Shiraz
Viinin tuoksu on kypsän luumuinen ja mehevä.
Ruokasuositus: Tummat liharuuat, lammas sekä riista

BAYANEGRA BLUE LABEL
 39,00€
Rypäle: Tempranillo 100%, ESPANJA
Kokonaan Tempranillosta valmistettu moderni, hedelmäinen ja mehevä punaviini. Todella runsas tuoksu, tuore hedelmäisyys, hiukan karamellisuutta ja vaniljaa. Maussa hyvä rakenne, sopivasti pyöristyneitä tanniineja, mehevyyttä ja voimaa. Lämpimät päivät ja viileät yöt edesauttavat rypäleen pitkää ja hidasta kypsymistä ja näin aromaattisuuden kehittymistä. Kypsytetty 4 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Ruokasuositus: Tapakset sekä grillattu & haudutettu liha.

TORMENTOSO CABERNET SAUVIGNON
45,00 €
Tumma, syvä graniitinpunainen. Tuoksussa melko voimakkaasti makeaa kookosta, tupakkaa ja mustaherukkaa. Rakenteeltaan hyvä ja tasapainoinen. Maussa makea yrttinen alku, jota kypsä marjaisuus jatkaa. Taustalla vaniljaisuutta. Erittäin tasapainoinen jälkimaku, joka jatkuu pitkään. Viini on käytetty terästynnyreissä 5 päivää ja kypsytetty amerikkalaisessa tammessa 15 kuukautta.


Steak & Whisky House Galle * Tel +358 (0)2 6482 170 * Fax +358 (0)2 6482 170 * ravintola@ravintolagalle.fi